Έρχεται ο… βραβευμένος Κριστόφερσεν για να «σφυρίξει» στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός (εικόνες)

Ξανά ξένος διαιτητής θα «σφυρίξει» σε ντέρμπι της Super League. Συγκεκριμένα, ο 35χρονος Δανός, Μαντς-Κρίστοφερ Κριστόφερσεν είναι ο «εκλεκτός» της ΕΠΟ για να διευθύνει το μεγάλο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό.

Najbliższy klasyk ligi greckiej

AEK Ateny – Olympiakos Pireus poprowadzi duński sędzia Mads-Kristoffer Kristoffersen.

— Grecka Piłka (@greckapilka) 4 Οκτωβρίου 2018

Ο σκανδιναβός ρέφερι, που έχει πάρει βραβείο στη χώρα του, θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ντένις Βόλεμπεργκ Ράσμουσεν και Λαρς Χούμελγκααρντ, ενώ χρέη τέταρτου θα εκτελέσει ο Αθανάσιος Τζήλος, όπως συνέβη και την περασμένη Κυριακή στο Καραϊσκάκη, στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Ο Κριστόφερσεν έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία της Δανίας το 2011 και είναι διεθνής διαιτητής από τον Δεκέμβριο του 2012.

Πρόκειται για διαιτητή β’ κατηγορίας της UEFA. Δεν έχει σφυρίξει αγώνα ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη, ενώ φέτος τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που διηύθυνε ήταν το Σκεντίγια-Σερίφ (1-0), το Γκλέναβον-Μόλντε (2-1) και το Ρόζενμποργκ-Κορκ (3-0) για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπως και το Βίντι-ΜΠΑΤΕ (0-2) για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης (δηλαδή το άλλο παιχνίδι του ομίλου του ΠΑΟΚ την 1η αγωνιστική).

Στην πατρίδα του έχει πάρει το βραβείο καλύτερου διαιτητή σε μια χρονιά, ενώ έχει συγκεντρώσει και «φωνές» εναντίον του:

Mads-Kristoffer Kristoffersen løber med prisen som Årets Dommer #DFA16 #ÅretsDommer #SLDK pic.twitter.com/MSguQoBovQ

— Dansk Boldspil-Union (@DBUfodbold) 21 Μαρτίου 2016

Mads Kristoffer Kristoffersen bør stoppe karrieren #FCNFCM #sldk Grotesk dommer præstation @FCNordsjaelland @fcmidtjylland @DBUfodbold ⚽️

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται …, Κριστόφερσεν, ΑΕΚ – Ολυμπιακός,erchetai …, kristofersen, aek – olybiakos