Έρχεται ο Μακρόν – Ενταφιάζεται σήμερα η ακραία πολιτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Άποψη altsantiri.gr

Στον αργαλειό της Ελλάδας φαίνεται ότι θα αρχίσει να υφαίνεται ο ιστός της καινούργιας Ευρώπης. Η Γαλλία θα μπει μπροστά για να ανασύρει την Ελλάδα, η οποία υπήρξε το θύμα της παλαιάς Ευρώπης. Απομακρυσμένη από τη σκληρή πολιτική του Σόιμπλε, η οποία οδήγησε τη Μεγάλη Βρετανία στην έξοδό της

και που παραλίγο να τίναζε όλη την Ευρώπη με την καταστροφική μανία του να εκδιώξει την Ελλάδα, η πολιτική του Μακρόν έρχεται να θέσει τα θεμέλια της νέας Ευρώπης.

Η επίσκεψη αυτή έχει σημαίνουσα ιστορική βαρύτητα διότι αναγνωρίζεται στην Ελλάδα ο ρόλος που έπαιξε στη διαμόρφωση αυτής της καινούργιας πολιτικής στροφής στη Γηραιά Ήπειρο. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το «πρώτη φορά Αριστερά» στην Ελλάδα σήμανε και το «πρώτη φορά Αριστερά» στην Ευρώπη. Τα συντηρητικά πολιτεύματα της Ευρώπης ταράχτηκαν με αυτή τη νέα προοπτική, αλλά έστω κι αργά συνειδητοποίησαν ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει και στην ξεχασμένη Ευρώπη, στην οποία είχε βρει ευήκοα ώτα η ακροδεξιά, σύμπτωμα απόλυτο της πολιτικής Σόιμπλε.

Βλέπουν ότι είναι προτιμότερο ο κόσμος να κατευθυνθεί σε πιο δημοκρατικές επιλογές γιατί ο κίνδυνος του φασισμού στη Ευρώπη είναι τεράστιος. Η Ελλάδα πάλι αναγνωρίζει στον Μακρόν το ότι κατάφερε να βάλει τη γαλλική ακροδεξιά της Λεπέν στο περιθώριο, η οποία είχε επικίνδυνα αναρριχηθεί. Έτσι, αδυνάτισε το συνολικό κίνημα του νεοφασισμού στην Ευρώπη που προήλθε από τη γερμανική πολιτική.

Η Γαλλία αναλαμβάνει να επαναφέρει τις μεγάλες δημοκρατικές αξίες, οι οποίες καταπατήθηκαν από τη μετατροπή μιας χώρας σε αποικία, όπως συνέβη στην Ελλάδα. Στην περίπτωσή μας επιχειρήθηκε δημοσιονομικός βιασμός κι αυτό πλέον συζητείται ανοιχτά στην Ευρώπη, με τον Μοσκοβισί να μιλά πιο καθαρά από οποιονδήποτε και τον Γκάμπριελ, στη Γερμανία, να ευχαριστεί τη Μέρκελ που δεν άκουσε τον Σόιμπλε που ήθελε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ.

Στα περίπου 50 λεπτά της προγραμματισμένης ομιλίας του ο Μακρόν θα προσδιορίσει τους άξονες της νέας Ευρώπης, θα μιλήσει για τη Δημοκρατία στην Πνύκα, εκεί που οι άνθρωποι είχαν λόγο και δεν δέχονταν βουβά εντολές από τοκογλύφους δανειστές, οι οποίοι είχαν «εξαγοράσει» τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας που διαφέντευαν.

Παράλληλά, ο Μακρόν θα δώσει το σήμα στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στις παγκόσμιες ότι η ανάπτυξη επιτέλους μπορεί να ξεκινήσει. Γαλλικές εταιρίες κολοσσοί βρίσκονται εδώ για να συνομιλήσουν και να προωθήσουν αυτό το σχέδιο, το οποίο θα καταστήσει την προσβασιμότητα της Ελλάδας στις αγορές πλέον εύκολη.

Από κάθε άποψη λοιπόν η επίσκεψη του Μακρόν θα είναι το ορόσημο για την αντίστροφη πορεία της Ελλάδας προς τη δημοσιονομικής της απελευθέρωση, η οποία θα είναι μεν ανηφορική, θα έχει όμως ορίζοντα. Η Ελλάδα βάδιζε χωρίς ορίζοντα, από μνημόνιο σε μνημόνιο, επιβάλλοντας στραγγαλισμό σε επίπεδο φορολόγησης, έτσι ώστε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να χρεώνεται τη μεγαλύτερη φορολογική επίθεση που έκανε ποτέ κυβέρνηση στη χώρα αυτή και η οποία έχει υποσκάψει πολύ μεγάλο μέρος της αριστερής της συνείδησης και του φιλολαϊκού της προφίλ.

Συν Γαλλία και χείρα κίνει.

Απομένει στην Ελλάδα να αξιοποιήσει την επίσκεψη αυτή και να προχωρήσει σε άμεσα βήματα που θα βελτιώσουν την πραγματική οικονομία των ανθρώπων.

Σήμερα ενταφιάζεται η ακραία πολιτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα