Επιτυχής η μεσολαβητική προσπάθεια του Αναστασιάδη στο λιμάνι Λεμεσού

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για επανάληψη των εργασιών στο λιμάνι Λεμεσού απέδωσε και οι μεταφορείς επιστρέφουν από αύριο στις 6 το πρωί στις εργασίες τους.

Εκπρόσωποι των μεταφορέων σε έκτακτη γενική συνέλευση ενημέρωσαν για τις προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και λήφθηκε απόφαση για τερματισμό των μέτρων και παραλαβή εμπορευματοκιβωτίων από τους μεταφορείς.

Ο οργανωτικός Γραμματέας της συντεχνίας

ΠΟΒΕΚ στην οποία ανήκουν οι μεταφορείς, Κυριάκος Μουστάκας, χαρακτήρισε καταλυτική την παρέμβαση του προέδρου Αναστασιάδη για άρση του αδιεξόδου που δημιουργήθηκε από τον αργό ρυθμό παράδοσης των εμπορευματοκιβωτίων από την ανάδοχο εταιρεία EUROGATE.

Η εταιρεία EUROGATE ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε όλες τις προτάσεις του προέδρου Αναστασιάδη, με στόχο την άμεση επαναλειτουργία του λιμανιού Λεμεσού.

Η EUROGATE σημειώνει ότι λόγω του μεγάλου αριθμού εμπορευματοκιβωτίων που συσσωρεύτηκαν στο τερματικό, ως αποτέλεσμα της στάσης εργασίας των μεταφορέων, αναμένεται ότι θα υπάρξουν προβλήματα κατά την επανέναρξη των εργασιών.

Καλεί, επίσης, όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν υπευθυνότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσκολίες προκύψουν.

Τα μέτρα για επίλυση των προβλημάτων στο λιμάνι Λεμεσού αποφασίστηκαν σε συσκέψεις των εμπλεκομένων υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συσκέψεις με το Συμβούλιο Λιμενεργατών, τον Σύνδεσμο Εκτελωνιστών και εκπροσώπους της εταιρείας Εurogate και με τους μεταφορείς.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι κατά τις συσκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους εμπλεκόμενους, συμφωνήθηκε να δοθεί χρονικό περιθώριο 30 ημερών στη διαχειρίστρια εταιρεία ώστε να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα επιτρέψουν την επίλυση των προβλημάτων των μεταφορέων.

Αποφασίστηκε, επίσης, να αρθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες που δυσκόλευαν το έργο τους.

Για την παρακολούθηση της υλοποίησης των μέτρων έχει συσταθεί Ειδική Επιτροπή, η οποία θα ενημερώνει καθημερινώς και ανελλιπώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα