Ποιες «τοξικές» σχέσεις πρέπει να αποφύγεις

Αν ορισμένοι άνθρωποι από αυτούς που συναναστρέφεσαι σε επηρεάζουν αρνητικά ή σου χαλούν τη διάθεση, με άλλα λόγια είναι «τοξικοί», δεν μπορείς παρά να τους απομακρύνεις από την καθημερινότητά σου. Ιδού μερικά παραδείγματα τέτοιων σχέσεων.

Τοξική ερωτική σχέση. Αντί να σε στηρίζει, να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και ευτυχισμένο/η κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αν ο/η σύντροφός σου σού προκαλεί ανασφάλειες, σε κάνει να νιώθεις άσχημα και σε χειρίζεται συναισθηματικά, τότε πρέπει να βάλεις όρια. Και αν αυτό είναι αδύνατον, να απομακρυνθείς.

Τοξικός φίλος. Συνήθως είναι αυτοί με τους οποίους

δεθήκατε στα παιδικά σας χρόνια και σας κρατούν μαζί οι αναμνήσεις του παρελθόντος. Πλέον αυτό που κυριαρχεί είναι ο συναισθηματικός εκβιασμός, η κριτική, τα παράπονα για το ότι η σχέση δεν είναι όπως όταν είσαστε παιδιά – πράγμα αδύνατο φυσικά. Αν δεν έχει νόημα να το συζητήσετε για να το ξεπεράσετε, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε.

Τοξική οικογένεια. Εδώ δυσκολεύουν τα πράγματα, αν πρόκειται για κάποιο κοντινό μέλος της οικογένειάς σας. Αν ωστόσο κάποιος σε πιέζει να κάνεις κάτι που δεν θέλεις, προσπαθεί να σε χειριστεί ή διαρκώς κατακρίνει τις επιλογές σου, τότε είναι αναγκαίο να βάλεις κάποια όρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα