Επίθεση Τσαβούσογλου σε Μακρόν: Ο πειρατής της Γαλλίας καταστρέφει τη χώρα του (video)

«Πειρατή» χαρακτήρισε τον Εμανουέλ Μακρόν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη δήλωση του τελευταίου για «εγκληματικές ευθύνες της Τουρκίας στη Λιβύη» τη Δευτέρα (29/06). Με τις δυο χώρες να συνεχίζουν τον «πόλεμο» για την κατάσταση στη Μεσόγειο και στη Λιβύη.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο πειρατής της Γαλλίας υποστηρίζει έναν πραξικοπηματία. Η

Γαλλία είναι ειλικρινής; Όχι. Λέει ότι δεν δίνει όπλα στον Χαφτάρ. Τα λεφτά τα δίνει το Αμπού Ντάμπι, τα όπλα η Γαλλία. Το ΝΑΤΟ βλέπει τη Ρωσία ως απειλή. Από την άλλη η Γαλλία, μέλος του ΝΑΤΟ, προσπαθεί να αυξήσει τον πληθυσμό εκεί της Ρωσίας. Καταβάλλει προσπάθειες για να ενισχύσει την παρουσία της Ρωσίας.

Ο Μακρόν κυβερνάει ή μάλλον δεν κυβερνάει τη Γαλλία με μία καταστροφική αντίληψη, για τα δικά του συμφέροντα και τις δικές του φιλοδοξίες. Βασικά αυτός που πρέπει να κατηγορείται είναι η Γαλλία και ο Μακρόν. Ελπίζω να πάρει το μάθημα ότι το να επιτίθεσαι κατά της Τουρκίας κατά αυτόν τον τρόπο για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης δεν έχει κανένα όφελος».

Had fruitful meeting w/FM Peter #Szijjarto of #Hungary.

Keywords
Τυχαία Θέματα