Επιθέσεις Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Ένα κτίριο της αστυνομίας, ένα κέντρο στρατολόγησης και εγκαταστάσεις των υπηρεσιών πληροφοριών σε διαφορετικά τμήματα της αφγανικής πρωτεύουσας, της Καμπούλ, έβαλαν σήμερα στο στόχαστρό τους οι Ταλιμπάν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ένοπλης οργάνωσης και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός ενώ μαίνονται οι επιθέσεις.

Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι ο άνθρωπος αυτός σκοτώθηκε κατά την επίθεση στις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών πληροφοριών και 35 τραυματίστηκαν από την επίθεση στο κτίριο της αστυνομίας.

Μία εκκωφαντική

έκρηξη ακούστηκε σε ολόκληρη την πρωτεύουσα νωρίτερα σήμερα το πρωί και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και άγνωστου αριθμού Ταλιμπάν στη δυτική Καμπούλ.

Οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από μια στρατιωτική σχολή εκπαίδευσης, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του γιατί δεν του επιτρέπεται να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι ένας από τους δράστες έχει οχυρωθεί μέσα στο κτίριο της αστυνομίας.

Η επίθεση που εκδηλώθηκε στο κτίριο της υπηρεσίας πληροφοριών στα ανατολικά της πόλης απωθήθηκε γρήγορα.

«Δύο τρομοκράτες εισήλθαν στο κτίριο. Ο ένας ανατινάχθηκε και ο δεύτερος πυροβολήθηκε από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο Αμπντούλ Νασίρ Ζιάε, διοικητής του 111ου Σώματος Στρατού που εδρεύει στα ανατολικά της πόλης.

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι συχνά υπερβάλλουν ως προς το μέγεθος των απωλειών από τις επιθέσεις τους, ανακοίνωσαν ότι προκάλεσαν βαριές απώλειες.

Τον περασμένο μήνα, βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους έξω από το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Καμπούλ.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα