Επίσκεψη ουκρανών αξιωματούχων στην Ελλάδα

Το Ίδρυμα Μπούμπουρα, «Οδησσός», στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την ενίσχυση των Ελληνοουκρανικών σχέσεων, προγραμματίζει επίσκεψη τριών Ουκρανών πρώην Αναπληρωτών Υπουργών, στην Ελλάδα.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η σύντομη ενημέρωση Ελλήνων αξιωματούχων, για την τρέχουσα πολιτικοοικονομική κατάσταση στην Ουκρανία.

Οι δεσμοί της Ουκρανίας με την χώρα μας, είναι ιστορικοί και μακροχρόνιοι. Επιπλέον, οι 300.000 Ελληνικής καταγωγής κάτοικοι στην περιοχή της Μαριούπολης, προσβλέπουν

πάντα στην Ελλάδα, για στήριξη της Ουκρανίας στην Διεθνή πολιτική.

Η ομάδα των Ουκρανών πολιτικών, είναι η νέα γενιά αξιωματούχων, που εργάζεται για τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας τους. Ο Yuriv Husyev (σ.σ. Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας 2015-1016 και νυν σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης της Ουκρανίας ), η Vladyslava Rutyska (σ.σ. Πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2016 και πλέον στο Συμβούλιο Εθνικών Μεταρρυθμίσεων της Ουκρανίας) και η Yuliya Kovaliv (σ.σ. Πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας 2014-2016 και πλέον συντονίστρια του Εθνικού Συμβουλίου Επενδύσεων) βρίσκονται στην Αθήνα από το απόγευμα της 17ης Ιουνίου όπου και συναντήθηκαν με τους Ευρωβουλευτές Γιώργο Κύρτσο και Νίκο Ανδρουλάκη. Στις 18 Ιουνίου θα συναντηθούν στην Αμερικανική Πρεσβεία με την δεύτερο (μετά τον Πρέσβη που θα είναι Αμερική) στην ιεραρχία Κέιτ Μαρί Μπερνς και έπειτα με την Ουκρανή Πρέσβειρα στην Ουκρανική Πρεσβεία. Το μεσημέρι της Τρίτης θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσει συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία με Γιώργο Κουμουτσάκο, Τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ.

Στις 20.30 το βράδυ θα διεξαχθεί δείπνο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, την Πρέσβειρα Ουκρανίας στην Ελλάδα, την Πρόξενο Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Κέιτ Μαρί Μπερνς, τον επιχειρηματία και Πρόεδρο του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Παντελή Μπούμπουρας και τη Νίκη Τζαβέλα . Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από την Ανάπτυξη και την Οικονομία της Ουκρανίας. Το πρωί της 20ης Ιουνίου οι Ουκρανοί Αξιωματούχοι θα συναντηθούν με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ελλάδα στις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης θα συναντηθούν με Έλληνες δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο Divani Hotel Caravel προκειμένου να μιλήσουν για την συνεργασία και σύμπλευση των δύο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα