Επίδειξη ισχύος από την Τουρκία στο Αιγαίο με τη «Γαλάζια Πατρίδα» – «Πρόβα πολέμου» με 102 πλοία

Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας θα ανοιχτούν στις τρεις θάλασσες που την περιβάλλουν για τη «γιγαντιαία πρόβα πολέμου»Συνολικά 102 πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα ’19», ανάμεσά τους υποβρύχια, καθώς και εγχώριες κορβέτεςΝαυτικό, Αεροπορία και Στρατός θα συντονιστούν για να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε μία κοινή στρατιωτική επιχείρησηΜέχρι τις 8 Μαρτίου τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα επισκεφτούν 41 λιμάνια

Η Τουρκία ετοιμάζεται

να κάνει επίδειξη ισχύος στο Αιγαίο, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία η στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα ’19».

Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας θα ανοιχτούν στις τρεις θάλασσες που την περιβάλλουν για τη «γιγαντιαία πρόβα πολέμου», όπως επισημαίνει ρεπορτάζ του CNNTürk.

Τα οπλικά συστήματα

Σύμφωνα με το σχέδιο της άσκησης, φρεγάτες και κορβέτες πλήρως εξοπλισμένες με πολεμοφόδια θα ξεκινήσουν από τις ναυτικές βάσεις του Γκιολτζούκ (θάλασσα Μαρμαρά – Κωνσταντινούπολη) και της Ακσάζ (Αιγαίο – πάνω από Ρόδο) και θα ανοιχθούν στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο.

Συνολικά 102 πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα ’19», ανάμεσά τους υποβρύχια, καθώς και εγχώριες κορβέτες.

«Το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας ενέταξε όλες τις δυνάμεις του σε αυτή τη γιγαντιαία πρόβα πολέμου», τονίζεται στο ρεπορτάζ του καναλιού CNNTürk, ενόψει της έναρξης της άσκησης.

Οχήματα πεζοναυτών, αεροπλάνα του λιμενικού, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα θαλάσσης θα λάβουν επίσης μέρος στην άσκηση, την οποία το υπουργείο Άμυνας της Τουρκία φρόντισε να διαφημίσει ακόμη και με ειδικό βίντεο κλιπ.

Για πρώτη φορά θα εκτοξευτούν στη θάλασσα τα τουρκικής κατασκευής πυρομαχικά με τα πυροβολικά συστήματα Τζιρίτ και Ουμτάς.

Από τον στρατό ξηράς, θα συμμετάσχουν τα ελικόπτερα Ατάκ και από την πολεμική αεροπορία 20 μαχητικά αεροσκάφη.

Turkish submarine TCG GÜR, 1 MPA and frigate TCG GELİBOLU from SNMG-2 are taking part in DYNAMIC MANTA-19 exercise running from 25 February till 8 March 2019 in the Mediterranean.

Keywords
Τυχαία Θέματα