Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω – Άμεση αντίδραση από την ελληνική πλευρά

Ένα τουρκικό ελικόπτερο προσπάθησε να κάνει χαμηλές διελεύσεις πάνω από τη ΡωΗ αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων ήταν όσο έπρεπε δυναμική και αποτελεσματικήΈριξαν τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα προκειμένου να απομακρυνθεί το ελικόπτεροΣύσκεψη στο ΓΕΕΘΑΜπαράζ παραβιάσεων και την Κυριακή του Πάσχα

Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, και συγκεκριμένα γύρω στις 23:30, πάνω από το νησί της Ρω.

Αναλυτικά, ένα τουρκικό ελικόπτερο προσπάθησε να κάνει χαμηλές διελεύσεις πάνω από τη

Ρω, με την αντίδραση από την ελληνική φρουρά με τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα να είναι άμεση.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η φρουρά στη νήσο Ρω άκουσε το θόρυβο από τον κινητήρα ελικοπτέρου σε κοντινή απόσταση, 100-200 μέτρων.

Προειδοποιητικοί πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά

Η αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων ήταν όσο έπρεπε δυναμική και αποτελεσματική. Έριξαν τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα από ελαφρύ οπλισμό, 762 χιλιοστών προκειμένου να απομακρυνθεί το ελικόπτερο.

Έτσι, λίγο μετά το τουρκικό ελικόπτερο αποχώρησε από το σημείο.

Ακόμη, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον τύπο του ελικοπτέρου που επιχείρησε την παραβίαση, καθώς δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για ελικόπτερο του στρατού ή του λιμενικού της Τουρκίας.

Σύσκεψη για το επεισόδιο στο ΓΕΕΘΑ

Εν τω μεταξύ, σύσκεψη συγκάλεσε το πρωί της Τρίτης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ώστε να εξετασθούν και να αποτυπωθούν λεπτό προς όλα τα σημεία του επεισοδίου. Στη σύσκεψη συμμετέχουν όλα τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μπαράζ παραβιάσεων και το Πάσχα

Πρόκειται για ακόμη ένα επεισόδιο παραβίασης του εναέριου χώρου των Αθηνών, καθώς την Κυριακή του Πάσχα έγιναν δύο παραβιάσεις στη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες, από δύο τουρκικά F-16.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τουρκικό F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 11:11 το πρωί, πέταξε πάνω από την Παναγιά Οινουσσών στα 21.000 πόδια και εξήλθε του FIR Αθηνών ένα λεπτό αργότερα. Στις 11:20 το πρωί, άλλο τουρκικό F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών, πέταξε πάνω από την ίδια νησίδα σε μεγάλο ύψος και εξήλθε του FIR Αθηνών ένα λεπτό αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα