Εντυπωσιακός Δίας στην πιο λεπτομερή φωτογραφία που έβγαλε ποτέ η NASA (video)

Ο Δίας σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια: η NASA απαθανάτισε για πρώτη φορά με εξαιρετικές λεπτομέρειες τον πλανήτη ενώ αυτός βρισκόταν ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο και τη Γη. Τη στιγμή της λήψης από το τηλεσκόπιο Hubble, οι τρεις πλανήτες ήταν ευθυγραμμισμένοι με τη Γη να βρίσκεται ανάμεσα στον Δία και τον Ήλιο.

Η μοναδική πολύχρωμη ατμόσφαιρα του Δία φανερώνεται σε όλο της μεγαλείο καθώς ο πλανήτης βρισκόταν στο κοντινότερο σημείο από τη Γη στις 3 Απριλίου, περίπου

σε απόσταση 668 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, επιτρέποντας στην ομάδα του Goddard Space Flight Centre να τον απαθανατίσει με τέτοια ακρίβεια.

Όπως αναφέρει η Independent, o Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, με μάζα δυόμιση φορές μεγαλύτερη απ’ όλες τις μάζες των υπόλοιπων πλανητών αθροιστικά.

Στη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα η Μεγάλη Ερυθρή Κηλίδα, η οποία δημιουργείται από τις θύελλες της περιοχής, όπου πνέουν άνεμοι που ξεπερνούν τα εκατοντάδες χιλιόμετρα την ώρα. Η Κηλίδα είναι μεγαλύτερη σε έκταση από τη Γη, ωστόσο χρόνο με το χρόνο, σύμφωνα με τους επιστήμονες μικραίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα