Ένταση και στη Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές με ρόπαλα έξω από τις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ (video)

Η ξαφνική εμφάνιση ομάδας περίπου 100 αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ, πυροδότησε την κινητοποίηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνσή τους.

Συγκέντρωση έκαναν μέλη του ΠΑΜΕ μαζί με εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους επί της οδού Τσιμισκή και Αριστοτέλους, έξω από το Αμερικανικό Προξενείο, όπου έκαψαν και σημεία της χώρας.

Σύμφωνα

με πληροφορίες του thestival.gr, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν τις δύο πιθανές διόδους προς την Πανεπιστημιούπολη.

Οι νεαροί, εμφανίστηκαν να φορούν κουκούλες ή κράνη, να κρατούν ρόπαλα και να φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας και του κράτους.

ΤΩΡΑ στη Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές με κράνη και ρόπαλα στις φοιτητικές εστίες – Επί ποδός η Αστυνομία (video) https://t.co/frb1J3lkAD pic.twitter.com/TuOIud74At

— thestival.gr (@thestival) November 17, 2020

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (17/11), ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τους χώρους γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιώντας ελέγχους.

Είναι χαρακτηριστικό, πώς στις οδούς Εγνατία, Αγίου Δημητρίου, 3ης Σεπτεμβρίου και στους γύρω δρόμους,  οι αρμόδιες αρχές ελέγχουν τις μετακινήσεις πολιτών και επιτρέπουν την προσέλευση προς το ΑΠΘ μόνο σε όσους εργάζονται στο ίδρυμα, η κατευθύνονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο επίσης φυλάσσεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Οι συγκεντρωμένοι, παραβίασαν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση, και αποφάσισαν να διαδηλώσουν αποδίδοντας φόρο τιμής στου πεσόντες του Πολυτεχνείου. Τήρησαν, πάντως, αποστάσεις και φορούσαν μάσκες.

Φώναξαν συνθήματα με πανό και πλακάτ στα χέρια, έκαναν ομιλίες, έκαψαν την Αμερικανική σημαία και στη συνέχεια οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία κατέθεσε στεφάνι στο πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης συγκέντρωσης, βρισκόταν περιμετρικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα