Πολυτεχνείο: Στο ΚΚΕ «ξέσπασε» η αστυνομία – Χημικά, προσαγωγές και τραυματισμοί το δόγμα Χρυσοχοΐδη (video)

Πολύ μεγάλη ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου, μεταξύ της Αστυνομίας και μελών του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο σημείο, μετά την πορεία του ΚΚΕ προς την Αμερικανική Πρεσβεία με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό…

Έγιναν, μάλιστα, και πέντε προσαγωγές ατόμων, ενώ κάποιοι χτυπήθηκαν, ανάμεσά τους και ο βουλευτής, Θανάσης Παφίλης,

όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Συγκεντρωμένοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία και έγινε χρήση δακρυγόνων και χρήση κρότου – λάμψης. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΚΚΕ και έντονος διάλογος με τους αστυνομικούς.

Μεγάλη ένταση και με τους εκπροσώπους του ΚΚΕ

Την έντονη οργή του γ.γ. ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα προκάλεσαν οι προσαγωγές που έγιναν και είχε έντονο διάλογο με τους επικεφαλής των δυνάμεων της αστυνομίας.

Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι βουλευτές του ΚΚΕ δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τους αστυνομικούς και ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας φέρεται, μάλιστα, να κυνηγάει ο ίδιος τους αστυνομικούς για να μην συλλάβουν τους νεαρούς. Την ώρα που οι αστυνομικοί έσερναν σιδεροδέσμιους νεαρούς από πίσω ο γ.γ. του κόμματος Κουτσούμπας και βουλευτές του ΚΚΕ φώναζαν προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης φέρεται να δέχθηκε επίθεση και του έσκισαν το πουκάμισο. Η διαμαρτυρία του κ. Κουτσούμπα στους επικεφαλής της ΕΛΑΣ ήταν έντονη. Διεμήνυσε μάλιστα στους αστυνομικούς ότι δεν θα φύγουν οι συγκεντρωμένοι αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Για αρκετή ώρα υπάρχει διαβούλευση του ΚΚΕ με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί οι οποίοι σύμφωνα πάντα με τον γραμματέα του ΚΚΕ είναι τραυματισμένοι.

Με αύρες και δακρυγόνα «έσπασε» η ΕΛΑΣ το πλήθος

Πεδίο μάχης θυμίζει το κέντρο της Αθήνας, καθώς η αστυνομία επιστράτευσε τα… μεγάλα μέσα για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Αρχικά έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών με την ατμόσφαιρα γύρω από την Ομόνοια να γίνεται πολύ γρήγορα αποπνικτική και εν συνεχεία έπιασαν δουλειά οι αύρες οι οποίες έριχναν νερό στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τους απωθήσουν.

Επτά προσαγωγές – Βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κοντάρια σε ΙΧ 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 7 προσαγωγές μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν άνδρες της στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείου. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και άτομο που είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια και άλλα αντικείμενα, ενώ μαζί του προσήχθησαν και τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στο ΙΧ, που εντοπίστηκε από άνδρες της ΔΙΑΣ στην οδό Κολοκοτρώνη.

Φωτογραφίες: eurokinssi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα