Πρόσφυγες απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Διαβατά – Ένταση με τα ΜΑΤ

Τουλάχιστον 500 πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στα ΔιαβατάΣτο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίαςΤραυματίσθηκε αστυνομικός στα επεισόδια

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου

Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, στο σημείο παραμένουν 300-320 άτομα, οικογένειες και μεμονωμένοι, οι περισσότεροι κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι διέμεναν σε δομές φιλοξενίας, διαμερίσματα, ή ξενοδοχεία. Τόνισε, δε, ότι εξακολουθούν να επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, παρόλο που το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τους προειδοποίησε για τους κινδύνους του εγχειρήματος.

Νωρίτερα, περισσότεροι από 500 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Διαβατά ενώ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα δεκάδες άλλοι ξεκίνησαν με τα πόδια από καμπ της Αλεξάνδρειας και κινούνται προς τη Χαλκηδόνα. Η συγκέντρωση συνδέεται με μια συνολική προσπάθεια προσφύγων η οποία διοργανώνεται τον τελευταίο καιρό μέσω ενός γκρουπ στο facebook με στόχο να συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων στα σύνορα είτε με την Αλβανία είτε με τη Βόρεια Μακεδονία ώστε να ασκηθεί πίεση για να ανοίξουν τα σύνορα.

Στο σημείο αναπτύχθηκε αστυνομική δύναμη ενώ δεν έλειψαν μικροεντάσεις, με εκτοξεύεις αντικειμένων προς τα ΜΑΤ που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Από την ένταση φέρεται να έχει τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα