Ένταση έξω από το Ινστιτούτο Γκέτε – Πριν από ομιλία των Λεβί, Μπαλτά

Ένταση σημειώθηκε έξω από το Ινστιτούτο Γκέτε, όταν η ομάδα των αναρχικών αρνητών στράτευσης εμπόδισε την είσοδο του κοινωνιολόγου, Μίκαελ Λεβί και του κοινού για περίπου ένα μισάωρο με τρία τέταρτα.

Ο διακεκριμένος κοινωνιολόγος, Μίκαελ Λεβί, πραγματοποιεί ομιλία για την αποψινή 12η Ετήσια Διάλεξη στη μνήμη του Νίκου Πουλαντζά, με θέμα: «Το μέλλον ως ανοιχτό ερώτημα στη Ρόζα Λούξεμπουργκ: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, διεθνισμός ή εθνικισμός». Ομιλία στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιεί και ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Το θέμα

της ομιλίας ενεργοποίησε την ομάδα των αναρχικών αρνητών στράτευσης, που συνέρρευσαν με συνθήματα «Ούτε Μπαλτά, ούτε Σαμαρά», «Ούτε εθνικιστές, ούτε διεθνιστές», «Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης», εμποδίζοντας την είσοδο του ομιλητή και του κοινού εντός του Ινστιτούτου Γκέτε.

Ο γαλλο-βραζιλιάνος κοινωνιολόγος και φιλόσοφος προσπαθούσε να μεταφράσει το κείμενο που μοίραζε η μικρή ομάδα των αναρχικών, που εμπόδιζε ειδικά τον Αριστείδη Μπαλτά να παραμείνει ακόμη και στο πεζοδρόμιο έξω από το Ινστιτούτο, λέγοντάς του να πάει στο απέναντι. Στο κείμενο τους κατηγορείται ο Λεβί ως ο εισηγητής-επινοητής της συγγένειας Μαρξισμού-Αναρχισμού.

Λίγη ώρα μετά, όταν οι αναρχικοί είχαν αποχωρήσει ήρεμα και προτού ο Λεβί ξεκινήσει τη διάλεξή του, ο Αριστείδης Μπαλτάς μίλησε για την «κόψη της αντίφασης» στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αφού «έκανε αγώνα, μετά έκανε συμβιβασμό και μετά αναγκάστηκε να τηρεί τα Μνημόνια. Είναι μια στάση συγκρουσιακή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε την αντίφαση».

«Τα παιδιά που ήταν απ’ έξω», πρόσθεσε αναφερόμενος στην ομάδα των αναρχικών που έκαναν την παρέμβαση, «είναι υποχρεωμένα να βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως αστική δύναμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα