Σκοπιανός δημοσιογράφος λογοδοτεί για το «να καείτε ζωντανοί στο Μάτι» – Το εθνικιστικό παρελθόν του

Πρόκειται για τον διάσημο δημοσιογράφο και γνωστό προπαγανδιστή της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης των Σκοπίων, Μιλένκο ΝεντελκόφσκιΜε αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα ο δημοσιογράφος είχε προβεί σε ένα παραλήρημα μίσους κατά των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τουςΗ δημόσια τοποθέτηση του Νεντελκόφσκι είχε προκαλέσει τεράστιο κύμα αντιδράσεων στην ΠΓΔΜ

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η ρητορική μίσους κατά της Ελλάδας

από σκοπιανό εθνικιστή δημοσιογράφο, ο οποίος με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα είχε προβεί σε ένα παραλήρημα μίσους κατά των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για τον διάσημο δημοσιογράφο και γνωστό προπαγανδιστή της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης των Σκοπίων, Μιλένκο Νεντελκόφσκι, ο οποίος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μετά τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου είχε γράψει: «Είμαστε καθαροί. Δεν τους λυπάμαι. Θεέ μου δώσ’ τους χίλιες φορές χειρότερα από αυτά που ζουν. Έκαψαν την Αττική. Ο Θεός καίει αυτούς, όχι εμένα… Τους καίει ζωντανούς. Να καείτε όλοι ζωντανοί…».

Η δημόσια τοποθέτηση του Νεντελκόφσκι είχε προκαλέσει τεράστιο κύμα αντιδράσεων στην ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, ο Εισαγγελέας Σκοπίων κινήθηκε αυτεπάγγελτα κατά συγκεκριμένων προσώπων για τις αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με λόγια μίσους . Οι εισαγγελείς «θα συγκεντρώσουν αποδείξεις για την στοιχειοθέτηση της υπόθεσης, θα ταυτοποιήσουν τους πρωταγωνιστές και θα διερευνήσουν εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως». Τη Δευτέρα μάλιστα ο δημοσιογράφος κλήθηκε σε απολογία.

Το πλούσιο εθνικιστικό παρελθόν του και το παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο

Οι δράσεις του σκοπιανού δημοσιογράφου δεν αρκούνται σε αναρτήσεις και ρητορική μίσους, καθώς λίγα χρόνια πριν οι πράξεις του προκάλεσαν σχεδόν διπλωματικό επεισόδιο.

Σε μια επίδειξη εθνικισμού ο δημοσιογράφος Μιλένκο Νεντελκόφσκι, πήγε ο 2016 με το αυτοκίνητό του στην κορυφή του όρους Καϊμακτσαλάν, όπου ένας βούλγαρος στρατηγός με μέλη του βουλγαρικού στρατού είχαν τοποθετήσει μια αναμνηστική πλάκα, για γεγονότα που, πιθανόν, έλαβαν χώρα στη διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής των Σκοπίων.

Ο Νεντελκόφσκι έσπασε τη βουλγαρική πλάκα κρατώντας μια βαριοπούλα, καθώς η παρέα του τον έβγαζε φωτογραφίες.

Μια από τις φωτογραφίες που ανέβασε το 2016 στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

«Η αποστολή μου εκπληρώθηκε, μαζί με όλη την ομάδα θέλω να ευχαριστήσω τον κοινό μας φίλο και μεγάλο πατριώτη που μας έδειξε το μνημείο», είχε πει τότε ο δημοσιογράφος όλο υπερηφάνεια.

Ο δημοσιογράφος μάλιστα έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φόρες τόσο τον εγχώριο, όσο και τον διεθνές Τύπο για τις απειλές του κατά δημοσιογράφων και την εθνικιστική και διχαστική ρητορική του.

Keywords
Τυχαία Θέματα