Ενοίκιο στην τράπεζα ή πλειστηριασμοί, το δίλημμα χιλιάδων υπερχρεωμένων δανειοληπτών

Το πιλοτικό πρόγραμμα των τραπεζών σχετικά με τη διευθέτηση των «κόκκινων» δανείωνΑπό ιδιοκτήτες, ενοικιαστές χιλιάδες δανειολήπτεςΔέλεαρ η καλύτερη διευθέτηση του υπόλοιπου της οφειλής τους, αλλά και η παραμονή τους στο σπίτι

Μπροστά στο δίλημμα του πλειστηριασμού των ακινήτων τους ή της εθελοντικής παράδοσής τους στις τράπεζες, βρίσκονται χιλιάδες υπερχρεωμένοι οφειλέτες,

οι οποίοι εν μία νυκτί γίνονται από ιδιοκτήτες ενοικιαστές, προκειμένου να σβηστούν οι οφειλές τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», οι ιδιοκτήτες ακινήτων με «κόκκινα» δάνεια ενδέχεται να γίνουν ενοικιαστές στο ίδιο τους το σπίτι, καθώς οι τράπεζες καλούν τους δανειολήπτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό να παραδώσουν τα κλειδιά των σπιτιών τους, τα οποία είναι συνδεδεμένα με ενυπόθηκα «κόκκινα» δάνεια, με δέλεαρ την καλύτερη διευθέτηση του υπόλοιπου της οφειλής τους, αλλά και την παραμονή στο σπίτι τους, καταβάλλοντας ενοίκιο στις τράπεζες. Τα συμβολαιογραφικά έξοδα πάντως, βαραίνουν τον οφειλέτη.

Οι διοικήσεις των τραπεζών βάζουν πιο επιτακτικά από ποτέ στο τραπέζι τις λύσεις οριστικής διευθέτησης για στεγαστικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται. Ουσιαστικά πιέζουν τους οφειλέτες να επιλέξουν το λιγότερο κακό σενάριο μεταξύ του πλειστηριασμού και της εθελοντικής παράδοσης του ακινήτου.

Με επιστολές που άρχισαν να στέλνουν πιλοτικά οι τράπεζες, με πρώτες την Alpha Bank και τη Eurobank, ζητούν από τους υπερχρεωμένους πολίτες που έχουν υποθηκεύσει κάποιο ακίνητο ως εγγύηση για το δάνειό τους, να το παραδώσουν ή να το πουλήσουν σε αυτές, προκειμένου να εξοφληθεί ή να μειωθεί η οφειλή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα