«Στα μαλακά» οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ στο Ελληνικό για τον θάνατο 13χρονου – Τι ποινές τους επιβλήθηκαν

Καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια φυλάκισης ο ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών και ο έλληνας διαχειριστής στο λούνα παρκ στο ΕλληνικόΕκεί στις 27 Απριλίου 2014 έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε η αδερφή τουΓια την ίδια υπόθεση κρίθηκε ένοχος ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί)

Σε ποινή φυλάκισης έξι ετών που όμως είναι εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα και με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση καταδικάστηκαν ο ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών και ο έλληνας διαχειριστής στο λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε

σοβαρά η 11χρονη αδελφή του στις 27 Απριλίου 2014.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δυο κατηγορουμένους χωρίς να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά, μετατρέποντας όμως το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Για την ίδια υπόθεση κρίθηκε ένοχος ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί) σχετικά με το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμέλειας με το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών, με αναστολή. Ο εισαγγελικός λειτουργός -κατά την αγόρευσή του- επεσήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό… «τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από τον νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι, εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλείας».

Από την άλλη, αθώοι κρίθηκαν οι δυο πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα