Ένοχοι Μπέος, Κομπότης και οι περισσότεροι κατηγορούμενοι για το Koriopolis

Την ενοχή, μεταξύ άλλων, των Μπέου-Τσακογιάννη, Κομπότη, Μποροβήλου και Μπάκου για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, το γνωστό Koriopolis, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται, με τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους να έχουν κριθεί ένοχοι.

Το δικαστήριο αποφάσισε παραγραφές και απαλλαγές περίπου δέκα κατηγορουμένων ενώ κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για τα κακουργήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης.

Η πλειοψηφία των αδικημάτων για τα οποία έχουν καταδικαστεί οι κατηγορούμενοι

είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος στα ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) αλλά και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Ο Γιώργος Τσακογιάννης κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Τα ματς για τα οποία κατηγορήθηκε για χειραγώγηση είναι τα εξής: Ηλιούπολη-Εθνικός, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας.

Ο Γιάννης Κομπότης, κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.

Ένοχοι κρίθηκαν ακόμα οι Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος, για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστερας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.

Ένοχοι και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Κώστας Μενδρινός για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’εξακολούθηση.

Ένοχος ο Νίκος Παντέλης, για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ένοχος ο Άγγελος Τραυλός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’εξακολούθηση.

Ένοχος ο Γιάννης Παπαδόπουλος, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Ένοχος ο Μιχάλης Νικολόπουλος, για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Αθώος ο Μιχάλης Κουντούρης, για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου (περί βίας), αλλά και οι Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης και Νίκος Πηρούνιας.

Πηγή: Sdna, Gazzetta, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα