Εννέα μήνες φυλάκιση στον χάκερ που είχε διαρρεύσει γυμνές φωτογραφίες της Τζένιφερ Λόρενς

Σε 9 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Έντουαρντ Μάτζερζικ, 29 ετών, ο χάκερ που παραβίασε λογαριασμούς δεκάδων διασημοτήτων, όπως της Τζένιφερ Λόρενς και Κίρστεν Ντάνστ και έκλεψε ιδιωτικές πληροφορίες, μεταξύ των οποίων γυμνές φωτογραφίες και βίντεο.

Παράλληλα αμερικανικό δικαστήριο τον διέταξε να καταβάλει το ποσό των 4.500 ευρώ σε μία διάσημη ηθοποιό, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, επειδή αφού έκλεψε τις φωτογραφίες της τις ανέβασε μετά στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για την υπόθεση που έγινε γνωστή ως «celebgate», όταν το 2014 προσωπικές φωτογραφίες διασημοτήτων, συμπεριλαμβανομένων της Κίρστεν Ντανστ, της Τζένιφερ Λόρενς και του μοντέλου Κέιτ Άπτον είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και είχαν διαμοιραστεί σε πληθώρα ιστοσελίδων.

Ο δικηγόρος του Μάτζερζικ, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του, υποστήριξε ότι την περίοδο εκείνη ο πελάτης του έπασχε από «κατάθλιψη», δηλώνοντας συγκεκριμένα ότι «έμπαινε σε ιστοσελίδες με πορνό και παρόμοιες υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων στην προσπάθειά του να γεμίσει το κενό που ένιωθε στη ζωή του».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο πελάτης του «έχει εκφράσει επανειλημμένως τη μεταμέλειά του» και έχει δηλώσει ότι δεν θα έπρεπε να είχε προχωρήσει εξ αρχής σε μια τέτοια πράξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα