Ενδείξεις ασιτίας στο μωρό που βρέθηκε νεκρό στη Νέα Σμύρνη – Πέθανε αβοήθητο

Η ασιτία και η έλλειψη φροντίδας τις πρώτες στιγμές της ζωής του, φαίνεται να είναι οι πιθανές αιτίες θανάτου του βρέφους που βρέθηκε σε ακάλυπτο χώρο συμπλέγματος πολυκατοικιών στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή που προέβη στη νεκροτομή της σωρού.

Στο μεταξύ φαίνεται να απομακρύνεται κάπως το ενδεχόμενο η μητέρα, συγγενείς ή κοντινά της πρόσωπα να διαμένουν στις πολυκατοικίες που έχουν πρόσβαση στον κοινό ακάλυπτο χώρο. Οι αστυνομικοί εξετάζουν την περίπτωση, η μητέρα να βρήκε ελεύθερη πρόσβαση

σε κάποια από τις πολυκατοικίες, να ανέβηκε στην ταράτσα ή σε κάποιον άλλο όροφο και να πέταξε ή ακόμη και να άφησε το παιδί πάνω στο δίχτυ-τέντα που εκτεινόταν πάνω από τον ακάλυπτο χώρο.

Ο ιατροδικαστής, ενημέρωσε τους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, για τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροτομής, αναφέροντας πως το παιδί γεννήθηκε ζωντανό και υγιές. Επίσης, δεν είχε εξωτερικές κακώσεις κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως είτε άφησαν ζωντανό το βρέφος πάνω στο δίχτυ-τέντα, είτε μετά από την πτώση του, έκανε… τραμπολίνο πάνω σε αυτό χωρίς να προκληθούν θανατηφόρα τραύματα.

Ποια ήταν η αιτία θανάτου

Προς το παρόν η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη και ο ιατροδικαστής αναμένει τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να μπορέσει να εξακριβώσει με σαφήνεια τι τον προκάλεσε.

Ο ιατροδικαστής δεν αποκλείει ο θάνατος να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, καθώς κανείς δεν φαίνεται να φρόντισε το βρέφος από τη στιγμή της γέννησής του. Ο συνδυασμός του νυχτερινού κρύου, η έλλειψη φροντίδας και η ασιτία, από την πολύωρη εγκατάλειψή του, είναι πολύ πιθανόν να προκάλεσαν τον θάνατό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα