Το σχόλιο Βαρουφάκη για το πλεόνασμα είχε κάτι από «Ανίκητους Ηττημένους»

Επρόκειτο για ένα από τα βασικά αιτήματα που ζητούσε να αλλάξει, την περίοδο που διαπραγματευόταν ως υπουργός Οικονομικών τη συμφωνία για την Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έτσι λοιπόν τώρα που ανακοινώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του 4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει κάτι. Για την ακρίβεια κάτι που έχει γράψει στο βιβλίο του «Ανίκητοι Ηττημένοι» σχετικά με το τι σημαίνουν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την οικονομία και συγκεκριμένα για την ελληνική οικονομία.

Τότε, το 2015, ο Γιάνης

Βαρουφάκης έθετε επιτακτικά την ανάγκη να μειωθεί ο στόχος από το 3% στο 1,5%, κάτι για το οποίο είχε ξεκάθαρη διαφωνία με τον Γιώργο Χουλιαράκη.

Το καθεστώς της διαρκώς εντεινόμενης λιτότητας καθιστούσε μάταιο το όποιο πλεόνασμα άνω του 2%, κάτι για το οποίο ο συγγραφέας του «Ανίκητοι Ηττημένοι» είχε γράψει χαρακτηριστικά σε έναν διάλογό του με τον Αλέξη Τσίπρα:

«Αλήθεια πιστεύεις πως μπορείς να ανακαλέσεις την τεράστια λιτότητα που μόλις τους παραχώρησες; Άφησες τον καρχαρία να γευτεί το αίμα σου, τα σαγόνια του έχουν κλείσει γύρω από το μπράτσο σου και τώρα πιστεύεις ότι μπορείς να το τραβήξεις πίσω γιατί δεν υπάρχει καμία συμφωνία μέχρι να συμφωνηθούν όλα;»

“Άφησες τον καρχαρία να γευτεί το αίμα σου…” C #Ανίκητοι_Ηττημένοι#ΕΛΣΤΑΤ#πλεόνασμα pic.twitter.com/ZKjDKhsgbJ

— Varoufakis Reloaded (@Yanis_Reloaded) 23 Απριλίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα