Ένα βανάκι όχι σαν όλα τα άλλα – Το Type 2 Kombi της Volkswagen από… 400.000 LEGO

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, ωστόσο δεν παύει να μας εντυπωσιάζει και να μας προκαλεί θαυμασμό.

Μετά την Technic Bugatti Chiron και τη Ferrari της Formula 1, ήταν η σειρά του Type 2 Kombi της Volkswagen να κατασκευαστεί από… LEGO

σε κανονικό μέγεθος.

Δύο μοντελιστές χρησιμοποίησαν μόνο… 400.000 κυβάκια LEGO, για να κατασκευάσουν το βανάκι γύρω από έναν ατσάλινο σκελετό, που μπορεί να αντέξει το βάρος δύο ενηλίκων. Το εσωτερικό του είναι ρετρό. Με LEGO είναι κατασκευασμένα τα αναδιπλούμενα τραπέζια, ο νεροχύτης, η καφετιέρα, η κουζίνα υγραερίου και τα «έργα τέχνης» στους εσωτερικούς τοίχους. Υπάρχει ακόμη κι ένα ζευγάρι οδοντόβουρτσες και κάτι που μοιάζει με σωληνάριο οδοντόπαστας.

Κατά έναν εντυπωσιακό τρόπο, οι μοντελιστές κατάφεραν να ενσωματώσουν μια συρόμενη θύρα -σαν αυτήν που είχε το αληθινό T2- και φώτα που λειτουργούν. Το εμβληματικό κάμπερ έχει μήκος 5 μέτρα και βάρος 700 κιλά. Φέρει ακόμη και το αυθεντικό σήμα της VW, ενώ οι χρωματικοί συνδυασμοί στο εσωτερικό ταιριάζουν απόλυτα με το αυθεντικό κάμπερ της δεκαετίας του 1960.

Το έργο υπογράφουν οι Rene Hoffmeister – είναι πιστοποιημένος μοντελιστής LEGO – και Paskal Lenhardbuilt.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες – βίντεο: free-muenchen.de

Keywords
Τυχαία Θέματα