ΕΛΠΕ: Μείωση κόστους 20 εκ. ευρώ ετησίως από εξοικονόμηση ενέργειας

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) συνεχίζει να επενδύει με στόχο με στόχο να ανταποκριθεί και στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε στο συνέδριο Athens Investment Forum και ο Γιώργος Αλεξόπουλος, Executive member of Board of Directors and General Manager, Group Strategic Planning and New Activities Hellenic Petroleum S.A..

Ουσιαστικά τα ΕΛΠΕ θα επιτυγχάνουν μείωση κόστους 20 εκ. ευρώ το χρόνο από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 5% τα επόμενα 5 χρόνια, πραγματοποιώντας επενδύσεις 25 εκ. ευρώ. Ειδικότερα οι ανάγκες των ΕΛΠΕ σε ενέργεια για τη διύλιση ανέρχονται σε 16,5 TWh οπότε η μείωση κατά 5% τα επόμενα 5 χρόνια με επενδύσεις βελτίωσης της λειτουργίας των διυλιστηρίων αποτελεί ιδιαίτερα αποδοτική στρατηγική.

«Η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και η επένδυση σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα αποτελεί τη στρατηγική του ομίλου με στόχο να ανταποκριθεί στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε στο συνέδριο Athens Investment Forum ο Γιώργος Αλεξόπουλος.

Μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και εμπορικούς Ομίλους στην Ελλάδα, που πραγματοποιεί ταυτόχρονα επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και δραστηριότητες χαμηλού άνθρακα. Ολοκληρώνεται και τίθεται, άλλωστε, σε λειτουργία σύντομα ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα 9 Mw στην Καρδίτσα ενώ στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας υπάρχουν επενδύσεις ΑΠΕ 200 MW.

Όπως είπε ο Γιώργος Αλεξόπουλος, ο πετρελαϊκός κόσμος στην Ευρώπη συμμερίζεται απόλυτα τους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η πετρελαϊκή βιομηχανία σχεδιάζει τη μετάβαση στη νέα οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, καθώς δεν προβλέπεται να μειωθούν οι ανάγκες και η χρήση του πετρελαίου.

Πηγή: mononews.gr

Keywords