Ελληνικό ενδιαφέρον για γαλλικά Rafale – Τα εξοπλιστικά στο «μενού» Παναγιωτόπουλου με Παρλί (video)

Η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας ΕλλάδαςΓαλλίας τέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τη γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεδομένης

της εντεινόμενης τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς.

Υπογραμμίστηκε η προσήλωση τόσο της Ελλάδας όσο και της Γαλλίας στο Διεθνές Δίκαιο, ενώ τονίστηκε ότι επιδίωξη και των δύο χωρών είναι να προωθήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή με κοινές πρωτοβουλίες.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος και η κ. Παρλί συζήτησαν ακόμη θέματα διμερών σχέσεων που αφορούν στην Άμυνα καθώς και εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Παρλί κράτησε περίπου 20 λεπτά, ενώ, εκτός από το ενδεχόμενο αγοράς από την Ελλάδα μαχητικών Rafale από τη Γαλλία, οι δύο ΥΠΕΘΑ συζήτησαν και για τη σύμβαση υποστήριξης των μαχητικών αεροσκαφών Mirage με ανταλλακτικά, τον εκσυγχρονισμό των πυραύλων Exocet, αλλά και τους πυραύλους μακρού πλήγματος Scalp.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση περί νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων έχει ανοίξει στην Ελλάδα, με αφορμή την ελληνοτουρκική ένταση. Τις προθέσεις της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά στο θέμα των εξοπλιστικών, της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και της ενίσχυσης της αμυντικής μας βιομηχανίας ανέπτυξε σήμερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση κινείται σε τρία επίπεδα τα οποία θα τα παρουσιάσει αναλυτικά ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα