ΣΥΡΙΖΑ: Ανταλλάσσουν χαρτοφυλάκια Τζανακόπουλος και Σκουρλέτης- Αναβολή του Συνεδρίου προτείνει ο Α. Τσίπρας

18:42 2/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε  η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Πάνος Σκουρλέτης ανταλλάσσουν χαρτοφυλάκια, με την ανάληψη της θέσης του Γραμματέα της Κ.Ε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και της θέσης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, από τον Πάνο Σκουρλέτη, ενώ ο έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου Αλέξης Χαρίτσης θα αναλάβει ρόλο σε παραγωγικό τομέα. Το Συνέδριο του κόμματος αναβάλλεται λόγω

των υγειονομικών συνθηκών, ενώ την Κυριακή θα συγκληθεί η κεντρική επιτροπή του κόμματος και το πολιτικό συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ – Πολιτικής Συμμαχίας. 

Αλλαγές θα υπάρξουν και στους νομάρχες και στους εκπροσώπους του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγηση του καταλόγισε στην κυβέρνηση πως κινείται χωρίς πυξίδα και στρατηγική στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην οικονομία και στην εξωτερική πολιτική.

Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου ανέφερε ο κ. Τσίπρας: «προσδοκούσαμε και προσδοκούμε σε μια πλατιά και συμμετοχική διαδικασία, αλλά οι συνθήκες της πανδημίας αυτό δεν μας το επιτρέπουν. Τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται, οι εκτιμήσεις των επιδημιολόγων λένε ότι οι επόμενοι μήνες πιθανώς θα είναι ακόμη πιο δύσκολοι. Σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει δυνατότητα διενέργειας συνεδρίου με φυσική παρουσία. Και ένα συνέδριο χωρίς φυσική παρουσία, δεν μπορεί να δώσει την ώθηση που επιθυμούμε». Ως εκ τούτου πρότεινε να αποφασιστεί η αναβολή του Συνεδρίου μέχρις ότου το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα