«Ελλάδα και Πορτογαλία συμφωνούν στα βασικά σημεία για το μέλλον της Ε.Ε.»

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του συμφωνεί με την Ελλάδα στα βασικά σημεία για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατανοεί και υποστηρίζει το “ελληνικό παράδειγμα” όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων.

Ο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα έκανε αυτή τη δήλωση στη δεξίωση που παρέθεσε για την πορτογαλική κοινότητα της Ελλάδας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος, όπως μετέδωσε το πορτογαλικό πρακτορείο Lusa.

“Το

σύνταγμα της Πορτογαλίας μιλά για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα αυτή τη συνταγματική επιταγή: τον σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους, απ’ όπου κι αν προέρχονται, όποιοι και αν είναι. Και αυτή είναι η θέση μας για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες“, είπε ο Πορτογάλος πρόεδρος.

Νωρίτερα, στην ομιλία του, ο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα είπε ότι οι δύο χώρες έχουν “κοινή άποψη για πολύ ευαίσθητα θέματα” όσον αφορά το μέλλον της ΕΕ. “Η Πορτογαλία και η Ελλάδα συμφωνούν στις βασικές πλευρές αυτών που πρόκειται να συζητηθούν” τους επόμενους μήνες και χρόνια, τόνισε.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος είπε ότι υπάρχουν ορισμένοι τομείς που είναι προφανείς, όπως το τι συμβαίνει με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά και ότι υπάρχουν κοινές θέσεις και σε άλλους τομείς, όπως είναι η ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και η εσωτερική και εξωτερική πολιτική και θεσμική θέση της ΕΕ.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα