Έλιωναν τα χρυσαφικά και τα πουλούσαν στην Τουρκία – Ο ρόλος του Ριχάρδου στα κυκλώματα

Ο ιδιοκτήτης των ενεχυροδανειστηρίων φέρεται να είναι από τους «εγκέφαλους» των δύο εγκληματικών οργανώσεωνΣύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριχάρδος συνελήφθη μέσα στην πολυτελή βίλα του στη ΣαρωνίδαΟι δύο μεγάλες οργανώσεις λαθρεμπορίου χρυσού είχαν καλά οργανωμένη δομή και συγκεκριμένο τρόπο που δρούσανΓνωστός στις Αρχές – Είχε συλληφθεί ακόμη δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως

της δημοσιότητας για την εμπλοκή του γνωστού ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», Δημήτρη-Ριχάρδου Μυλωνά στα δύο μεγάλα κυκλώματα που έκαναν συστηματικά λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό.

Ο ιδιοκτήτης των ενεχυροδανειστηρίων φέρεται να είναι από τους «εγκέφαλους» των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριχάρδος συνελήφθη μέσα στην πολυτελή βίλα του στη Σαρωνίδα, καθώς ενέχεται στη διακίνηση χρυσών αντικειμένων, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι στο σπίτι του βρέθηκαν χρυσαφικά κι άλλα αντικείμενα τα οποία θα πήγαιναν για λιώσιμο.

Παράλληλα, στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και μάλιστα είχε καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος. Στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται και άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη του κυκλώματος

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη των κυκλωμάτων από παρακλάδια της οργάνωσης και κυρίως από ομάδες Ρομά οι οποίες έπαιζαν το ρόλο των κλεπταποδόχων. Ακολούθως δόθηκε εντολή για να παρακολουθούνται τα τηλέφωνά τους και κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τις δυο σπείρες.

Μάλιστα, για την εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού χρειάστηκε κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και αρκετών υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, μεταξύ των οποίων και ανδρών των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις εκτός από την Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Πώς δρούσαν τα κυκλώματα

Οι δύο μεγάλες οργανώσεις λαθρεμπορίου χρυσού είχαν καλά οργανωμένη δομή και συγκεκριμένο τρόπο που δρούσαν.

Συγκεκριμένα, έλιωναν σε χυτήριο ενέχυρα και κλοπιμαία και στη συνέχεια διακινούσαν τις πλάκες χρυσού και αργύρου στην Τουρκία, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Μάλιστα, μέρος των χρυσαφικών που κατέληγαν σε πλάκες πιθανόν προέρχεται και από κλοπές-διαρρήξεις και ληστείες.

Γνωστός στις Αρχές – Είχε συλληφθεί ακόμη δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ριχάρδος περνά το κατώφλι της ΕΛ.ΑΣ. Ο γνωστός ενεχυροδανειστής έχει συλληφθεί δυο ακόμη φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Την πρώτη στις 14 Ιουλίου 2014 μετά από έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο καταστήματα ιδιοκτησίας του και στα οποία κοσμήματα τα οποία θα έπρεπε, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών, να φυλάσσονται για ένα μήνα τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο. Η δεύτερη εμπλοκή του με την ΕΛ.ΑΣ. ήταν ένα χρόνο αργότερα όταν δεν έκοψε αποδείξεις σε δυο πελάτες του, άνω των 500 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα