Ελεύθερος ο 55χρονος που κατηγορείται για το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

Στον 55χρονο επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώραΣύμφωνα με τον συνήγορό του οι πράξεις του έγιναν υπό καθεστώς φόβου και απειλήςΥποστηρίζει ότι ο ίδιος ήταν που αφόπλισε τον 33χρονο και αμέσως απομακρύνθηκεΣύμφωνα με πληροφορίες ο 55χρονος μεσίτης είναι στέλεχος του εθνικιστικού χώρου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 55χρονος μεσίτης, ο οποίος εμπλέκεται στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Αναλυτικότερα, στον 55χρονο επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από την

χώρα, καθώς και η τακτική εμφάνιση του στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του οι πράξεις του έγιναν υπό καθεστώς φόβου και απειλής εξαιτίας της κατάστασης που βρισκόταν το θύμα και είχαν σκοπό να μην κινδυνέψει είτε ο ίδιος είτε άλλος από τον ακτιβιστή ο οποίος, όπως φαίνεται να υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, κρατούσε μαχαίρι.

Υποστηρίζει επίσης ότι ο ίδιος ήταν που αφόπλισε τον 33χρονο και αμέσως απομακρύνθηκε. Τονίζει επίσης πως ούτε είχε πρόθεση και ούτε κατάφερε πλήγμα που να συνέβαλε στο μοιραίο αποτέλεσμα της απώλειας ζωής του ακτιβιστή.

Στέλεχος του ακροδεξιού χώρου ο 55χρονος

Ο 55χρονος, ο οποίος όπως προκύπτει από τα βίντεο που ήρθαν στην επιφάνεια κλοτσούσε και χτυπούσε τον Κωστόπουλο, είναι στέλεχος του ακροδεξιού χώρου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» το όνομά του φιγουράρει στον κατάλογο με τους συντονιστές της εθνικιστικής οργάνωσης «Πατριωτικό Μέτωπο». Εκεί εμφανίζεται ως «συντονιστής Ανατολικής Αττικής» της οργάνωσης.

Το εν λόγω γεγονός αποδεικνύεται και από δημοσίευμα του Γιάννη Παπαδόπουλου στην «Καθημερινή» στις 8.2.2015, στο οποίο ο Θ.Χ. μιλάει με την ιδιότητα του εκπροσώπου του «Πατριωτικού Μετώπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα