Ελεύθερος με «βραχιολάκι» ο παραολυμπιονίκης που κατηγορείται για τον φόνο στο Μοσχάτο

Η απολογία του 39χρονου κράτησε επτά ώρεςΤην ικανοποίησή του εξέφρασε για την εξέλιξη της δικαστικής διαδρομής ο συνήγορός του, Πέτρος Μαντούβαλος

Εισαγγελέας και ανακριτής συμφώνησαν να θέσουν σε κατ’οικον περιορισμό, φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι, τον 39χρονο παραολυμπιονίκη, Βασίλη Τσαγκάρη, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως απολογήθηκε για περίπου επτά ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες οι ισχυρισμοί του ήταν αντίθετοι με τους αντίστοιχους προς την αστυνομία.

Ενώπιον του ανακριτή

βρέθηκε και ο προπονητής του παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Έξω από το ανακριτικό γραφείο βρίσκονταν από το πρωί οι γονείς και ο αδελφός του παραολυμπιονίκη, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αθλητή.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος υπεράσπισης, Πέτρος Μαντούβαλος, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την εξέλιξη της δικαστικής διαδρομής. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε απολογούμενο ο ορός της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο παραολυμπιονικης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες. Η υπεράσπιση δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή. Ο κατηγορούμενος είπε πως υπήρξε αντιδικία σφοδρή μετά και την προκλητική παρουσία της άλλης πλευράς. Ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως δεν είχε είχε πρόθεση να προχωρήσει σε ανθρωποκτονία».

Keywords
Τυχαία Θέματα