Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους 3 μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» – Επέρριψαν ευθύνες στον Σώρρα

Πήραν αποστάσεις από τον ιδρυτή της «Ελλήνων Συνέλευσις» οι 3 κατηγορούμενοιΟι 3 κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους εγγύηση, απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής τους

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις κατηγορούμενοι για σωρεία κακουργηματικών πράξεων συνεργάτες του Αρτέμη Σώρρα, μετά την απολογία τους στον στον

1ο ειδικό ανακριτή.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, και οι τρεις είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ, να εμφανίζονται σε ΑΤ της περιοχής τους μία φορά το μήνα, ενώ ισχύει και για τους τρεις η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Τα τρία μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» επέρριψαν ευθύνες στον αρχηγό της οργάνωσης Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας πως θα έπρεπε να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να απολογηθεί για τα κακουργήματα, ενώ κράτησαν αποστάσεις από τον ίδιο, διαχωρίζοντας τη θέση τους.

Μάλιστα ο ένας εκ των κατηγορουμένων ανέφερε πως έγινε μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις» το 2014, μετά την έκδοση της περιβόητης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία προτού αυτή αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο, ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής του αμύθητου ποσού των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ισχυρίστηκε ότι τότε κανείς δεν αμφισβητούσε την δικαστική απόφαση, ούτε και είχε ελέγξει κανείς τη βασιμότητα των όσων ο Σώρρας έλεγε.

Ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη. Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και εννέα συνεργατών του – εκ των οποίων για δύο έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης στο εξωτερικό – κατά περίσταση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν και οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι προς απολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα