Επίσημα χωρίς οπαδούς και με προκλήσεις ο τελικός Κυπέλλου

Μετά από απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη που έγινε γνωστή τη Δευτέρα (6/5), ο Τελικός Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θα γίνει χωρίς οπαδούς και με προσκλήσεις, κάτι που είχε… διαρρεύσει από την προηγούμενη εβδομάδα. «Θέλουμε οι αγώνες να γίνονται με κόσμο, αλλά οι ομάδες είναι ανίκανες το πού θα δώσουν τα εισιτήρια, υπάρχει κίνδυνος προβοκάτσιας», τόνισε

ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει πως, μετά από σχετική διαβούλευση με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και τις ομάδες, ο τελικός που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ θα γίνει χωρίς την παρουσία οπαδών και έτσι δεν θα εκδοθούν εισιτήρια.

Eξαίρεση θα αποτελέσει ένας μικρός αριθμός αριθμού θεατών, οι οποίοι θα προσέλθουν στο ΟΑΚΑ με προσκλήσεις που θα διανείμουν οι δύο ΠΑΕ και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία,με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτή την απόφαση οδήγησε το «τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και το ΟΑΚΑ το 2018»

Επιπλέον, τα κρούσματα οπαδικής βίας το τελευταίο διάστημα έχουν γιγαντωθεί και δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο.

«Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, γίνεται λόγος για προγραμματισμό και νέων σκηνικών έντασης τόσο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο φιναλίστ, όσο και από πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Για την αποτροπή φαινομένων βίας, αλλά και για τη διεξαγωγή ενός αγώνα στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, θα γίνει και η έναρξη εφαρμογής του VAR.

Βασιλειάδης: Ανίκανες οι ΠΑΕ να ελέγξουν πού δίνουν τα εισιτήρια, υπάρχει κίνδυνος προβοκάτσιας

Λίγη ώρα μετά την απόφασή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στον REAL FM, κάνοντας λόγο για ανικανότητα των ΠΑΕ να ελέγξουν για το πού δίνονται τα εισιτήρια, αλλά και για κίνδυνο προβοκάτσιας, ενώ τονίζει ότι πρωταρχικός στόχος της Πολιτείας είναι η προστασία των θεατών.

Αναλυτικά ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε:

Για την απόφαση που πάρθηκε για τον τελικό του Κυπέλλου: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες άσχημων γεγονότων στους τελικούς. Τα τελευταία δύο χρόνια η επανάληψη του συγκεκριμένου ζευγαριού έχει φέρει εντάσεις. Και στον Βόλο, και πέρυσι στο ΟΑΚΑ. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ασφάλεια των θεατών και η προστασία του προϊόντος. Έτσι, με αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση, βάζουμε στη ζυγαριά αυτά που διακυβεύονται. Είναι πολλά που έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό. Υπάρχει ένας μίσος αδιανόητο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Η αστυνομία απέτρεψε ραντεβού θανάτου την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξαναγίνει αυτό. Και οι ίδιες οι ΠΑΕ μπορεί να θέλουνε τους οπαδούς τους, αλλά είναι ανίκανες να ελέγξουν που να δώσουν τα εισιτήρια».

Για το αν αποτελεί παραδοχή ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να ελέγξει τα πράγματα: «Εμείς δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Ιδίως σε μια περίοδο που έχουμε το VAR. Το ΟΑΚΑ πήρε την πιστοποίηση και του χρόνου και η Super League 1 και η Super League 2 θα έχουν VAR. Σε μια χρονιά καμπής με την αναδιάρθρωση, σε μια σεζόν που τελειώνει και η ελληνική φίλαθλη γνώμη έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα, σε μια περίοδο που έρχεται το νέο πλαίσιο για τους στημένους αγώνες συν τα νέα μέτρα ασφαλείας που δίνουν απόλυτα την ευθύνη στις ΠΑΕ για ό,τι συμβαίνει».

Για τον περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων που θα πάρουν οι ομάδες: «Θα πρέπει να διαβουλευθούν Ομοσπονδία και ομάδες σε ένα αριθμό ο οποίος θα είναι ελέγξιμος για να ικανοποιήσει χορηγούς και κατόχους ακριβών διαρκείας. Δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1000 άτομα. Δεν μπορώ να εμπλακώ βέβαια σε αυτό, εκτός κι αν ακούσω αριθμό τρελό».

Για την επίθεση στον διαιτητή Τσαμούρη: «Και η υπόθεση του κυρίου Τσαμούρη ήταν ένα από τα γεγονότα που μας οδήγησαν να πάρουμε την απόφαση αυτή. Υπάρχει μια πληροφόρηση για κίνδυνο προβοκάτσιας. Είναι όλα αυτά μέσα στο σκεπτικό μας και μας κάνουν να προβληματιζόμαστε».

Για την αναδιάρθρωση: «Η ΕΠΟ πήρε τις αποφάσεις πέρυσι το καλοκαίρι. Προφανώς θα υπάρχουν και αδικίες, αλλά για αυτό ερχόμαστε να βάλουμε ένα υγιές οικονομικά περιβάλλον. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, μια συγκεκριμένη συμφωνία. Αν κάνουμε πίσω θα αποτελεί πλήγμα για το ποδόσφαιρο».

ΠΑΟΚ: Αυτή η απόφαση ελπίζουμε να είναι η τελευταία ανάλογη για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέφρασε την επίσημη άποψη της για την ληφθείσα απόφαση σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήθελε να εξαντληθεί η πιθανότητα διεξαγωγής του μεγάλου αγώνα κανονικά με κόσμο και των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ, με VAR και ξένο διαιτητή. «Η σημερινή απόφαση ελπίζουμε να είναι η τελευταία ανάλογη για το ελληνικό ποδόσφαιρο», υπογραμμίζεται…

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως δήλωσε ρητά ήθελε να εξαντληθεί η πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου κανονικά με κόσμο και των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ, με VAR και ξένο διαιτητή.

Η σημερινή απόφαση ελπίζουμε να είναι η τελευταία ανάλογη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε περίπτωση μάλιστα που ήταν προαποφασισμένος ο τρόπος διεξαγωγής, αναρωτιόμαστε γιατί στην πιθανότητα τελικού ΠΑΟΚΑΕΚ που ήταν έντονη εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, εγκαταστάθηκε το VAR μόνο στο ΟΑΚΑ, σε μια παραβίαση της κοινής λογικής, ώστε για μια ακόμη φορά να παίξει ο ΠΑΟΚ έναν τελικό στην φυσική έδρα του αντιπάλου του.

Ας είναι. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τους δυο τελευταίους τελικούς, είναι ο πρωταθλητής με 22 πραγματικούς βαθμούς διαφοράς από την αντίπαλό του και θα πάει με πίστη για ένα ακόμη τρόπαιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΚΤΑΚΤΟ –, Τελικός Κυπέλλου,ektakto –, telikos kypellou