Ένοχους έκρινε το δικαστήριο τους χρυσαυγίτες δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν – Ρατσιστικά τα κίνητρα

Τελεσίδικα ένοχοι οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Σαχζάτ ΛουκμάνΤο σκεπτικό της απόφασηςΕίχε καλεστεί αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το κτήριο

Τέλος έλαβε και η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν καθώς νωρίς το πρωί της Δευτέρας 6 Μαΐου ξεκίνησε η διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών, η οποία ολοκληρώθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους τους χρυσαυγίτες δολοφόνους του 27χρονου μετανάστη.

Συγκεκριμένα, το δευτεροβάθμιο

δικαστήριο έκρινε πως οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος σκότωσαν με επτά μαχαιριές τον 27χρονο αλλοδαπό τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013 στα Πετράλωνα με μοναδικό κίνητρο, όπως είχε αναφέρει στην πρόταση του ο Εισαγγελέας Έδρας Αναστάσιος Σκάρας «μία ιδεοληψία περί φυλετικής ανωτερότητας».

Είχε τονίσει μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός πως ο νεαρός εργάτης δέχθηκε «αναίτια και απρόκλητη επίθεση» ζητώντας από δικαστές και ενόρκους να μην δεχθούν όσα αναφέρουν οι δύο δράστες.

Μετά την απόφαση επί της ενοχής, η υπεράσπιση των δύο, προέβαλε αίτημα να διακοπεί η διαδικασία για άλλη δικάσιμο, για την επιμέτρηση των ποινών καθώς όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι, το επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για το νέο Ποινικό Κώδικα και επομένως ζήτησαν να επιβληθούν ποινές ανάλογα με τα νέα δεδομένα. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας με τον εισαγγελέα να ζητά να απορριφθούν όλα τα αιτήματα τους.

Έξω από το κτήριο υπήρχε αντιφασιστική συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο προχώρησαν σε έφεση.

Η εκτίμηση του εισαγγελέα ήταν πως η επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του Λουκμάν δεν ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής, ήταν αναίτια και απρόκλητη με ένα και μόνο κίνητρο: «Τον χτύπησαν γιατί κατάλαβαν ότι πρόκειται για άνδρας ασιατικής καταγωγής, όχι γιατί δεν οδηγούσε καλά το ποδήλατο, όπως υποστηρίζουν [..] Υπήρχε συναυτουργία από την αρχή. Συναποφάσισαν, πήραν ίδια στιλέτα και πέρασαν από τα Πετράλωνα».

Η δολοφονία

Τα ξημερώματα της 17ης Γενάρη του 2013 ο Σαχζάτ Λουκμάν είχε ξεκινήσει με το ποδήλατό του από το Περιστέρι για τα Πετράλωνα, όπου δούλευε στη λαϊκή αγορά.

Στην οδό Τριών Ιεραρχών ο Λουκμάν διασταυρώθηκε με δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή. Επρόκειτο για τους χρυσαυγίτες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, οι οποίοι τον δολοφόνησαν καταφέρνοντάς του εφτά μαχαιριές με «πεταλούδες». Ο νεαρός εργάτης δέχτηκε χτυπήματα στην καρδιά, στην σπονδυλική στήλη, στην πλάτη, στο χέρι και αλλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκδικάζεται, Σαχζάτ Λουκμάν – Αναμένεται,ekdikazetai, sachzat loukman – anamenetai