Έκτακτα μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση – Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

«Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ (Idlib) είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία βρίσκονται σε επαγρύπνηση και λαμβάνουν άμεσα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο, την ώρα που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ετοιμάζεται

να πάει στον Έβρο, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, οδεύει προς Μυτιλήνη.

Συρρέουν κατά χιλιάδες στα παράλια

Την ίδια ώρα, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στα παράλια της Τουρκίας και ετοιμάζονται να περάσουν από τη Σμύρνη, τα Δαρδανέλια και το Αϊβαλί στα ελληνικά νησιά. Τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στο Πράσινο Λιμάνι, στο Μπαμπάκαλε και στα Κάτεργα στο Αϊβαλί για να περάσουν στη Μυτιλήνη, ενώ από τη Σμύρνη πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη Σάμο.

Υπενθυμίζεται πως μετά το άκουσμα της είδησης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη, περισσότεροι από 300 πρόσφυγες πέρασαν περπατώντας την συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης στην Ελλάδα αμέσως, με τα πόδια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Türk, όσοι πέρασαν τη νύχτα της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα προέρχονταν από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν και Μαρόκο.

Πηγή: Έκτακτα μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση – Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα