Μαρτυρία πρόσφυγα: Μας ενημέρωσαν να φύγουμε για Ελλάδα & Βουλγαρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Γυναίκα πρόσφυγας μιλώντας στο τουρκικό κανάλι «NTV» ανέφερε ενημερώθηκαν μέσα στη νύχτα ότι τα σύνορα με την Ελλάδα άνοιξαν και τους είπαν ότι μπορούν να μεταφερθούν στα σύνορα με λεωφορεία δωρεάν, τα οποία κανείς όμως δεν γνωρίζει με εντολή ποιου ήρθαν στην Αδριανούπολη.

Τους επισήμαναν, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη μάρτυρας

στο «NTV», ωστόσο, ότι οι χερσαίες πύλες είναι κλειστές, μόνο δια θαλάσσης μπορούν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτό μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτριά μας, Μαρία Ζαχαράκη. 

«Η είδηση ήρθε στις 1:00. Μας είπαν ότι οι συνοριακές πύλες άνοιξαν, μπορείτε να φύγετε. Μετά μας περίμεναν εκεί λεωφορεία. Μας έφεραν εδώ δωρεάν και μας άφησαν. Τώρα πηγαίνουμε προς την συνοριακή πύλη. Εκεί η Στρατοχωροφυλακή μας είπε “δεν μπορείτε να περάσετε, εδώ οι πύλες είναι κλειστές. Αλλά από τη θάλασσα μπορείτε να περάσετε”. Τώρα σκεφτείτε. Τόσος λαός, τόσα παιδιά πώς θα περάσουν από τη θάλασσα; Πλοίο δεν υπάρχει, τίποτα δεν υπάρχει, πώς θα περάσουν;»

Η τουρκική ιστοσελίδα «Gerçek Gündem» αναφέρει ότι τα σύνορα για Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν ανοίξει. Βίντεο που έχει αναρτηθεί στον εν λόγω ενημερωτικό ιστότοπο παρουσιάζει μετανάστες/πρόσφυγες να κάνουν δηλώσεις για την επικείμενη έξοδό τους από την Τουρκία. Να σημειωθεί πως όλοι προβαίνουν σε δηλώσεις στην τουρκική γλώσσα.

Στο βίντεο παρουσιάζονται οι μετανάστες/πρόσφυγες να ανεβαίνουν σε λεωφορεία.

Σήμερα κυκλοφόρησαν βίντεο και φωτογραφίες με τους πρώτους  μετανάστες/πρόσφυγες από Τουρκία στην Ελλάδα από την Αδριανούπολη, μετά τις νέες εξαγγελίες Ερντογάν για εργαλειοποίηση της κρίσης.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν επίσης συγκεντρωθεί στη Σμύρνη για να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν προκλητικές σκηνές με τους μετανάστες/πρόσφυγες να βγάζουν selfies και να γελούν. Μεταξύ τους διακρίνονται και άτομα αφρικανικής καταγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα