Είστε βέβαιοι ότι μαγειρεύετε σωστά το ρύζι; – Το λάθος που εγκυμονεί κινδύνους

Επιστήμονες του Πανεπιστήμιου Queens του Μπέλφαστ προειδοποιούν πως ο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο μαγειρεύουμε το ρύζι μπορεί να αποβεί επικίνδυνος για την υγεία μας.

Πρόσφατα ανακάλυψαν ότι η κοινή μέθοδος βρασμού του ρυζιού, δηλαδή μέχρι να πιει το νερό, διατηρεί υψηλά τα επίπεδα του αρσενικού, του χημικού που μολύνει το ρύζι κατά την καλλιέργειά του ως αποτέλεσμα των τοξινών από τα βιομηχανικά απόβλητα

και τη χρήση των εντομοκτόνων.

Το εν λόγω χημικό έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών ασθενειών, διαβήτη και καρκίνου.

Ενώ θεωρείτο ότι το αρσενικό αποβαλλόταν ούτως ή άλλως με το μαγείρεμα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως αυτό συμβαίνει μόνο όταν το ρύζι μουλιάζεται στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.

Οι επιστήμονες έκαναν δοκιμή, σε εκπομπή του BBC, σε 3 μεθόδους μαγειρέματος: το μαγείρεμα με 1 μέρος ρύζι και 2 μέρη νερό, το μαγείρεμα με αρκετό νερό που μετά χύνεται και το μούλιασμα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.

Στην πρώτη μέθοδο διαπιστώθηκε πως τα επίπεδα του αρσενικού παρέμεναν υψηλά, στη δεύτερη ότι μειώνονταν στο μισό και στην τρίτη ότι η μείωση έφτανε το 80%.

Επομένως οι επιστήμονες επισημαίνουν πως ο σωστός τρόπος μαγειρέματος είναι να μουλιάζουμε το ρύζι σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, να το πλένουμε και στη συνέχεια να το βράζουμε βάζοντας 5 μέρη νερό για 1 μέρος ρύζι.

Keywords
Τυχαία Θέματα