«Είμαστε Μακεδόνες και η γλώσσα μας είναι μακεδονική», είπε ο Ντιμιτρόφ

Την πεποίθησή του ότι ο λαός της ΠΓΔΜ θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, μιλώντας στον ιστότοπο European Western Balkans.

«Η ‘’Μακεδονία’’ μπορεί να γίνει επίσημα το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ

στα μέσα του 2019 αν όλες οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως. Είμαστε Μακεδόνες και η γλώσσα μας είναι μακεδονική» δήλωσε.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να διακρίνουμε επαρκώς και σε ικανοποιητικό βαθμό το «τι εννοούμε Μακεδονία εδώ στην ΠΓΔΜ και τι εννοούν Μακεδονία εκεί στην Ελλάδα».

Ο Ντιμιτρόφ αναφέρθηκε επίσης, και στις δυσκολίες του συμβιβασμού, εξηγώντας πως δεν ήταν εύκολος για καμία από τις δύο πλευρές. «Οι Έλληνες έκαναν λιγότερα, καθώς δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι γι’ αυτούς, αλλά και πάλι πρόκειται για έναν δύσκολο συμβιβασμό» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα εμπόδια στην ευρωπαϊκή προοπτική και τις ενστάσεις ορισμένων κρατών – μελών της Ε.Ε., κατέστησε αναγκαία την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια και έκανε λόγο για «μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας τον Ιούνιο του 2019».

Keywords
Τυχαία Θέματα