Έγινε… σφυρί ο Ρομπέρτο – «Μεγάλο βήμα στην καριέρα μου» (video)

Αγαπάει την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ο ίδιος έχει στη χώρα μας πολλούς θαυμαστές, αλλά έκανε – όπως τόνισε – το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, πηγαίνοντας στην Αγγλία και στο Λονδίνο. Μιλάμε για τον Ρομπέρτο, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία και την Premier League, καθώς η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε την Παρασκευή (31/5) την συμφωνία με τον

33χρονο τερματοφύλακα.

Τον ξέρει καλά ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Γουέστ Χαμ, Μάριο Ουσίγιος (και πρώην αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού) και έτσι τον πήρε στο Λονδίνο.

Ο ισπανός γκολκίπερ, ο οποίος είναι γνωστός στους έλληνες φιλάθλους από την τριετή θητεία του στον Ολυμπιακό (2013-16), θα ενταχθεί την 1η Ιουλίου στο δυναμικό των «σφυριών» ως ελεύθερος, μετά τη λήξη της συνεργασίας του με την Εσπανιόλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου, ο έμπειρος πορτιέρο έφτασε σε συμφωνία με τους διοικούντες τη Γουέστ Χαμ για συνεργασία 2+1 χρόνων. Στη διάρκεια της καριέρας του, ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, όπως είναι το πλήρες όνομα του παίκτη, έχει αγωνιστεί ακόμη σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Ταραγόνα, Ουέλβα, Σαραγόσα, Μπενφίκα, και Μάλαγα.


«Θεωρώ αυτή τη μεταγραφή ως ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Νομίζω ότι όλοι όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο ξέρουν τη σημασία αυτού του συλλόγου, επομένως είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Ανυπομονώ να αγωνιστώ στην Premier League, φυσικά. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, αφού θεωρώ ότι είναι ένα από τα δύο καλύτερα και μεγαλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο, μαζί με το πρωτάθλημά μας στην Ισπανία, και νομίζω ότι είναι ένα όνειρο για κάθε παίκτη να έρθει εδώ, επομένως ανυπομονώ να ξεκινήσω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρομπέρτο στην ιστοσελίδα της Γουέστ Χαμ.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Γουέστ Χαμ (και πρώην αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού), Μάριο Ουσίγιος, τόνισε ανάμεσα σε άλλα για τον Ρομπέρτο: «Είναι ένας φανταστικός τερματοφύλακας που διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο, έχοντας αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία για έναν τερματοφύλακα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον φέρνουμε στη Γουέστ Χαμ. Διαθέτει όλες τις αρετές για να αγωνιστεί στην Premier League και να είναι πολύ επιτυχημένος».

Keywords
Τυχαία Θέματα