«Έφυγε» ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρεπάνης (video)

Κατά μία φωνή σίγασε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου το ελληνικό πεντάγραμμο, καθώς ο τραγουδιστής και συνθέτης, Αντώνης Ρεπάνης έφυγε από τη ζωή.

Ο Αντώνης Ρεπάνης έγινε αρχικά γνωστός στην δεκαετία του ’60, όπου κέρδισε φήμη με τη φωνή και την κιθάρα του, παίζοντας τραγούδια των Τσιτσάνη, Καλδάρα, Χιώτη, Δερβενιώτη, Μπακάλη, Βασίλη Βασιλειάδη κ.ά. σε διασκευές που έμειναν διαχρονικές: Γιατί γλυκιά μου κλαις, Ανεβαίνω σκαλοπάτια, Όλος ο κόσμος με μισεί, Σήκω κοπέλα

μου, Στο σταυροδρόμι κ.ά.

Αργότερα, κατά τη δεκαετία του 1970, ξεκίνησε να συνθέτει και δικά του τραγούδια τα οποία γρήγορα γνώρισαν επιτυχία. Μεταξύ αυτών είναι και τα Αγάπη μου επικίνδυνη, Γιατί κοντά μου κάθεσαι ακόμα, Δυο γυναίκες, δυο αγάπες, Παλιατζής, Χτες το βράδυ στην ταβέρνα, Πού να γυρνάς, Μα τι λέω, Θυσιάστηκα, Γιατί γλυκιά μου κλαις, Στο σταυροδρόμι, Είναι η σκέψη μου η τρελή και πολλά άλλα.

Κατά τη δεκαετία του 1980, έδωσε τραγούδια σε πολλούς γνωστούς τραγουδιστές, όπως η Ρίτα Σακελλαρίου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μαργαρίτη κ.ά. δυνατά σουξέ (Μα τι λέω, Είσαι το κάτι άλλο, Πωλούνται όνειρα, Θυσιάστηκα) ενώ ανάλογη περίπου μοίρα είχαν και οι συνεργασίες του με τους Μυτιληναίο, Μαράντη, Καλλογιάννη, Βελή, Κοντολάζο, Νομικό κ.ά. (Ποια είσαι εσύ, Παράνομος δεσμός, Σ’ αγαπάει βρε κουτό).

Keywords
Τυχαία Θέματα