Πρότεινε την προφυλάκιση των Μπράβο και Αράντα ο εισαγγελέας – Αρνήθηκαν να καταθέσουν (video)

Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα, καθώς ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκιση τους για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων στην α’ και β’ κατηγορία της Ισπανίας, που έχει προκαλέσει «σεισμό» στη χώρα της Ιβηρικής.

Οι δυο τους, που έχουν συλληφθεί, αρνήθηκαν να καταθέσουν. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι Μπόρχα Φερνάντες, Ινίγο Λόπεθ, Λαθαόθα και Γαλίντο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την «As», τόσο

ο Μπράβο, αλλά και ο Αράντα αρνήθηκαν να απολογηθούν την Πέμπτη (30/05) ενώπιον του Ανχελ Μανουέλ ντε Πέδρο, για την υπόθεση «Οίκος». Μετά την εξέλιξη αυτή ο εισαγγελέας πρότεινε την προσωρινή κράτησή του ορίζοντας ως εγγύηση το ποσό των 100.000 ευρώ.

Prisión para Raúl Bravo y Aranda https://t.co/Uiw3edyaV0 pic.twitter.com/K1X6iD5FGS

— Deporte y Juego (@deporteyjuego) 30 Μαΐου 2019

Οι δικαστικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στους δύο προαναφερθέντες όχι μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά ότι ήταν οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος που έστηνε αγώνες στην Ισπανία.

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκαν και ο Μπόρχα Φερνάντες της Βαγιαδολίδ, ο Ινίγο Λόπεθ της Λα Κορούνια, ο πρόεδρος της Ουέσκα, Ογκουστίν Λαθαόθα και ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ίδιας ομάδας, Χουάν Κάρλος Γαλίντο.

Οι τρεις πρώτοι ερευνάται ότι ήταν συνεργάτες του κυκλώματος και συμμετείχαν στη διαδικασία των στημένων αγώνων. Για τον τελευταίο το κατηγορητήριο ήταν πιο ελαφύ και άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά με την προϋπόθεση να εμφανίζονται στο δικαστήριο κάθε 1η και 15 του μήνα. Στους Φερνάντες και Λαθαόθα ορίστηκε εγγύηση 50.000 ευρώ στον καθένα, ενώ στον Λόπεθ 75.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «El Confidencial» το κύκλωμα φέρεται να χρησιμοποιούσε και μεσάζοντα στην Ελλάδα.

Presumpte delicte de frau en apostes de futbol. L’operació Oikos deixa la detenció d’alguns jugadors com Raúl Bravo, que seria el líder de la trama, Iñigo López i Borja Fernández, entre d’altres. Escolta l’opinió de l’exjutge José Castro.

Keywords
Τυχαία Θέματα