Δύο κολοσσοί των εμβολίων ενώνουν δυνάμεις κατά του κορονοϊού – Πότε θα είναι έτοιμο

Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν εμβόλιο για τον κορονοϊό και όπως έγινε γνωστό, δύο από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, ενώνουν δυνάμεις για να βγει θετικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για τις «GSK» and «Sanofi», που θέλουν να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο που θα σταματήσει την εξάπλωση του Covid-19.

Προειδοποιούν, πάντως, ότι ακόμη και εάν είναι επιτυχημένο, δεν θα είναι έτοιμο πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της «GSK», Έμα Γουόλμσι, εξήγησε στο «BBC» ότι χρειάζεται συνήθως έως και μία δεκαετία για την ανάπτυξη και δοκιμή ενός εμβολίου. Το σχέδιο να καταστήσεις ένα εμβόλιο διαθέσιμο μέσα σε 18 μήνες συνιστά μία τεράστια επιτάχυνση της κανονικής διαδικασίας.

GSK, Sanofi strike deal to develop COVID-19 vaccine https://t.co/9CWZ4bybLL pic.twitter.com/fWnS6K516h

Reuters (@Reuters) April 14, 2020


Η «GSK» συμμετέχει και σε ακόμη μία συνεργασία, με τη βρετανική «AstraZeneca» προκειμένου να βοηθήσει τη βρετανική κυβέρνηση να πετύχει το στόχο των 100.000 τεστ έως τα τέλη Απριλίου.

«Τα έσοδα θα χρησιμοποιούν για επενδύσεις σε μελλοντικές έρευνες»

Κληθείσα να σχολιάσει εάν είναι θεμιτό για την όποια εταιρεία να βγάζει κέρδος από μία παγκόσμια έκτακτη ανάγκη, η επικεφαλής της «GSK» υποσχέθηκε ότι η εταιρεία δεν θα έχει καθαρό κέρδος επί των πωλήσεων των εμβολίων και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για επενδύσεις σε μελλοντικές έρευνες, αλλά και για να επιδοτήσει την παράδοση εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Pharma giants Sanofi, GSK working on COVID-19 vaccine for 2021 https://t.co/FyWMyibJIx

— GMA News (@gmanews) April 14, 2020


Αξίζει να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε φάση ανάπτυξης περί τα 70 εμβόλια. Η πρώτη δοκιμή σε άνθρωπο ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα από επιστήμονες στο Σιάτλ, οι οποίοι παρέκαμψαν τις δοκιμές σε ζώα.

Για την παραγωγή εμβολίου επικρατεί, άλλωστε, «πόλεμος» και ανάμεσα σε φαρμακευτικές. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «κλοπή».

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, BBC)

Πηγή: Δύο κολοσσοί των εμβολίων ενώνουν δυνάμεις κατά του κορονοϊού – Πότε θα είναι έτοιμο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα