Δοκιμή νέου εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Τη δοκιμή ενός «πολύ μεγάλου εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων» επέβλεψε το Σάββατο (24/08) ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «KCNA». Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει, λοιπόν, τις δοκιμές με νέους πυραύλους.

Μετά τη δοκιμή, ο βορειοκορεάτης πρόεδρος υποστήριξε, μάλιστα, ότι το νέο σύστημα είναι ένα «σπουδαίο όπλο», ενώ εξέφρασε τη «μεγάλη του εκτίμηση» για τους επιστήμονες που το σχεδίασαν και το κατασκεύασαν.

Η Πιόνγιανγκ ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού

βεληνεκούς προς την θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά των ανατολικών της ακτών. Πρόκειται για την τελευταία εκτόξευση σε μια σειρά δοκιμών κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Kim supervises test of “multiple rocket launcher”: KCNA https://t.co/sxSdx4SBOp pic.twitter.com/4qKRI8ezY9

— CGTN (@CGTNOfficial) 25 Αυγούστου 2019

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το «KCNA», απεικονίζουν πυραύλους να εκτοξεύονται από γιγάντιους σωλήνες εκτόξευσης, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο πίσω μέρος ενός οχήματος οχτώ τροχών.

Σύμφωνα με αναλυτές, η τελευταία δοκιμή ήταν η τέταρτη κατά σειρά ενός νέου πυραυλικού συστήματος που εγκαινίασε η Βόρεια Κορέα, στον απόηχο της κατάρρευσης των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου στη σύνοδο κορυφής του Φεβρουαρίου, μεταξύ του Κιμ και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Setopati: North Korea tests new ‘super-large’ multiple rocket launcher https://t.co/nmMmZ5tU4P pic.twitter.com/O4qAWp0c0q

— Nepal News English (@Nepal_News_En) 25 Αυγούστου 2019

Η Βόρεια Κορέα πρέπει να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων στρατηγικών και τακτικών όπλων για να αντιμετωπίσει τις «διαρκώς αυξανόμενες στρατιωτικές απειλές και την επιθετική πίεση των εχθρικών δυνάμεων», δήλωσε το Σάββατο (24/08) ο Κιμ Γιονγκ Ουν, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την ανάπτυξη νέων πυραύλων.

North Korea tests “super-large” multiple rocket launch system: KCNA https://t.co/6H0CCH2QGn pic.twitter.com/riMSfVTNCG

— Chad O’Carroll (@chadocl) 24 Αυγούστου 2019

North Korea conducts another missile launch — Japan https://t.co/9tmWJ4sK8D
© EPA-EFE/KCNA, archive pic.twitter.com/I87MTeqi9z

— TASS (@tassagency_en) 24 Αυγούστου 2019

Kim Jong-un, top leader of the Democratic People’s Republic of Korea (#DPRK), guided the test-fire of newly developed super-large multiple rocket launcher on Saturday, the official Korean Central News Agency (KCNA) reported. pic.twitter.com/TKer9ulcQq

China Daily (@ChinaDaily) 25 Αυγούστου 2019

(πληροφορίίες από naftemporiki.gr, AFP, Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα