Δοκιμάζοντας το FlexPai, το πρώτο smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη

Ήταν θέμα χρόνου να δούμε από κοντά το πρώτο smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη, κάτι που έγινε την Τρίτη (8/1) στη CES 2019 και στον – αρκετά μεγάλο – εκθεσιακό χώρο της Royole. Εικόνες του είχαν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό.

Το Flexpai ανακοινώθηκε πριν λίγους μήνες δημιουργώντας αίσθηση αφού η Royole είναι μια σχετική άγνωστη εταιρεία στο χώρο που όμως ειδικεύεται σε αρκετά λεπτές και εύκαμπτες οθόνες. Ήδη το Flexpai κυκλοφορεί στην Κίνα με τιμή περίπου $1300 αν και το ευρωπαϊκό

του ντεμπούτο φαίνεται ότι θα αργήσει αρκετά.

Σταρ της συσκευής δεν είναι άλλος από την εντυπωσιακότατη οθόνη του, τεχνολογίας AMOLED, η οποία στο πλήρες άνοιγμά της έχει διαστάσεις 7.8 ιντσών. Είναι πλαστική και γι’αυτό το λόγο η Royole αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να σπάσει σε περίπτωση πτώσης ενώ μπορεί να αναδιπλωθεί 200.000 φορές χωρίς να προκληθεί πρόβλημα. Η ανάλυση της οθόνης είναι Full HD+ σε πλήρες άνοιγμα ενώ διπλωμένο έχει ανάλυση 390 x 1440.

Να θυμίσουμε ότι τoν τίτλο της δημιουργού του «πρώτου αναδιπλούμενου τηλεφώνου στον κόσμο» πήρε η Royole Corporation, εταιρεία από την Καλιφόρνια, με εξειδίκευση στην κατασκευή εύκαμπτων οθονών, και αποκάλυψε αυτό το smartphone σε εκδήλωση στην Κίνα πριν από περίπου δυο μήνες.

Πηγή: .insomnia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα