Διόρισαν ξανά πρόεδρο στα ΕΛΠΕ τον υπουργό Οικονομικών των υπέρογκων ελλειμμάτων

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα», έλεγε ο Μαρξ, αλλά σίγουρα δεν φανταζόταν πως η ρήση του θα επιβεβαιωνόταν από μια κυβέρνηση, όπως αυτή του… Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει αν αναλογιστεί κανείς ότι με επιστολή των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η θέση του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) ανατίθεται στον πρώην Οικονομικών και γνωστό για τα υπέρογκα ελλείμματα που συνέβαλαν στην κατάρρευση της χώρας,

τον Γιάννη Παπαθανασίου.

Έτσι, με την επιστολή αυτή και σαν να μην πέρασε μία ημέρα, ο κ. Παπαθανασίου επιστρέφει στα ΕΛΠΕ μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς είχε διατελέσει πρόεδρος του ΔΣ από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι το 2015.

Παράλληλα, διευθύνων σύμβουλος (από αναπληρωτής διευθύνων) τοποθετείται ο Ανδρέας Σιάμισιης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ, με την επιστολή γνωστοποιείται ο διορισμός των παρακάτω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου:

Ιωάννη Παπαθανασίου

Γεώργιου Αλεξόπουλου

Μιχαήλ Κεφαλογιάννη

Αλέξανδρου Μεταξά

Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου

Λουκά Παπάζογλου

Αλκιβιάδη Ψάρρα,

με την επιθυμία ο κ. Ιωάννης Παπαθανασίου να εκλεγεί ως μη εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Τα ανωτέρω μέλη αντικαθιστούν τους συμβούλους που είχαν διορισθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το 2018. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την συγκρότησή του σε Σώμα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα