Δημοτικά σχολεία: Σκέψεις για άνοιγμα πριν από την 1η Ιουνίου (video)

Ανοιχτό είναι για την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία πριν την 1η Ιουνίου. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να δώσουν το «πράσινο φως» οι ειδικοί, με το θέμα να συζητείται -σύμφωνα με πληροφορίες- την ερχόμενη εβδομάδα.

Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ότι η κυβέρνηση θα περιμένει πρώτα να περάσουν 14 μέρες από την επιστροφή των μαθητών της Γ’

Λυκείου στα θρανία και από το άνοιγμα της αγοράς πριν πάρει τις οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου και από σήμερα των Γυμνασίων και των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου. Η Επιτροπή των ειδικών θα εισηγηθεί ανάλογα στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση θα αποφασίσει. Δεν μπορώ, αυτή τη στιγμή, να σας πω τι θα γίνει. Το μόνο που κρατάμε είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία, όπως είναι προγραμματισμένο, την 1η Ιουνίου, εφόσον είναι καθοδική η πορεία της πανδημίας. Αυτό περιμένουμε να το δούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Ζαχαράκη: Μετά τις 20 Μαΐου η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία

Τη Δευτέρα, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφερόμενη στο τι προβλέπεται για τα Δημοτικά, απάντησε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα