Δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ: Η «ψαλίδα», οι συσπειρώσεις και ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Δημοσκόπηση της εταιρίας Pusle παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης ο ΣΚΑΪ και σύμφωνα με αυτή η ΝΔ προηγείται με 10,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην μέτρηση πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η αξιωματική αντιπολίτευση αποσπά το 33%, ενώ η ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία

βρίσκεται στο 8%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής (6,5%) και το ΚΚΕ (6%), που αμφότερα έχουν απολέσει μισή μονάδα.

Κανένα άλλο κόμμα δεν εισέρχεται στην δημοσκοπική Βουλή. Πιο κοντά στο όριο είναι η Ένωση Κεντρώων, με 2%, ενώ οι ΑΝΕΛ και Το Ποτάμι μετρήθηκαν στο 1%.

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως το 62% των πολιτών δήλωσε πως με βάση τα όσα γνωρίζει ή έχει ακούσει θεωρεί την συμφωνία «μάλλον κακή» ή «σίγουρα κακή», ενώ θετική γνώμη διατύπωσε το 27%. Ακόμα και στους κόλπους των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι περισσότεροι στηρίζουν την συμφωνία, η «θετική» πλειοψηφία είναι σχεδόν οριακή (53%).

Η έξοδος των ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση μειοψηφίας ενώ οι ψηφοφόροι είναι διχασμένοι όσον αφορά την προοπτική πρόωρων εκλογών.

Το 30% απάντησε πως θεωρεί αρκετά πιθανό έως βέβαιο το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής σε πρόωρες κάλπες, ενώ το 39% το χαρακτήρισε λίγο έως πολύ απίθανο.

Η ΝΔ έχει προβάδισμα 37 μονάδων στην παράσταση νίκης, καθώς το 59% προβλέπει πως η Πειραιώς θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ:

Keywords
Τυχαία Θέματα