Δημοσκόπηση Data RC: «Κεφάλι» του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην Πάτρα αποτυπώνει δημοσκόπηση της DATA RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος» η οποία δημοσιεύεται την Πέμπτη.

Πρόθεση ψήφου

για βουλευτικές εκλογές στον δήμο Πατρέων

Από την ερώτηση: «Εάν είχαμε αύριο βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;»

Πρώτος αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 18% και ακολουθεί η ΝΔ με 17,5%. Το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα με 5,6% και ακολουθούν το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με 5,2% και η X.A. με 3%.

Στο μεταξύ, ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 29,6%.

Παράλληλα, εκτός Βουλής μένουν, σύμφωνα με τη μέτρηση, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ με 1,5%, η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με 1,4%, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με 1,3% και το ΠΟΤΑΜΙ με 1,2%.

Εκτίμηση ψήφου

Με την αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,1%, η Νέα Δημοκρατία 29,3%, ενώ τρία ακόμα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό ≥ 3%.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ: DATA RC A.E.
ΑΝΑΘΕΣΗ: Συνδρομητική έρευνα.
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: Ποσοτική έρευνα μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων με δομημένο ερωτηματολόγιο.
ΔΕΙΓΜΑ: Το δείγμα της έρευνας ανέρχεται σε 449 ψηφοφόρους του Δήμου Πατρέων, άνδρες και γυναίκες 17 ετών και άνω. Πραγματοποιήθηκε στρωματοποιημένη δειγματοληψία κατά καποδιστριακούς δήμους με χρήση quota σε φύλο και ηλικία. Το δείγμα σταθμίστηκε εκ των υστέρων ως προς τις εθνικές εκλογές 2015.
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 14-22/11/2018. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία DATA R.C. [Α.Μ. ΕΠΙΧ. ΔΗΜΟΣΚΠ.-ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Ε.Σ.Ρ.2, Α.Μ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Αρχής προστ. Ατομ. Δεδ. Ν 472/1997:817]. H DATA RC είναι μέλος του ο ΣΕΔΕΑ και μέτοχος της Ελεγκτικής Εταιρείας Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Κοινής Γνώμης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρουσιάζονται για λόγους συγκρίσεων τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η DATA RC 23-31/10/2018 σε δείγμα 602 ψηφοφόρων του Δήμου Πατρέων. Το δείγμα είχε σταθμιστεί ως προς τις εθνικές εκλογές 2015.

Πηγή: Πελοπόννησος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Data RC, Κεφάλι, ΣΥΡΙΖΑ, Πάτρα,dimoskopisi Data RC, kefali, syriza, patra