Αστυνομικός της VIP ο πληροφοριοδότης του κυκλώματος «Ριχάρδος»

Ο 28χρονος αστυνομικός έχει καταγραφεί να καλεί στο τηλέφωνο ένα από αρχηγικά μέλη του κυκλώματος και να προειδοποιεί πως η Ασφάλεια ετοίμαζε επιχείρηση σε βάρος τουςΤου δήλωσε ότι θα τον ενημερώσει όταν μάθαινε περισσότερες λεπτομέρειεςΠέρα από τον ρόλο πληροφοριοδότη, δεν είχε άλλον ενεργό ρόλο στο κύκλωμα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού προέκυψε και η εμπλοκή ενός συναδέλφου τους. Ο αστυνομικός που υπηρετεί μάλιστα σε θέση φύλαξης VIP προσώπου

φαίνεται ότι ήταν ο άνθρωπος που είχε ο κατηγορούμενος Ριχάρδος για να τον ενημερώνει για τις κινήσεις της Αστυνομίας.

Ο 28χρονος αστυνομικός έχει καταγραφεί από την τηλεφωνική παρακολούθηση, στα τέλη Οκτωβρίου να καλεί στο τηλέφωνο ένα από αρχηγικά μέλη του κυκλώματος και να τον προειδοποιεί πως η Ασφάλεια ετοίμαζε αστυνομική επιχείρηση σε βάρος τους και πως όταν θα μάθαινε λεπτομέρειες θα τους ενημέρωνε εκ νέου. Όντως η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση ετοιμαζόταν για τα τέλη Οκτωβρίου και αναβλήθηκε για υπηρεσιακούς λόγους για αργότερα.

Αυτή η αναβολή όμως ήταν αρκετή για να προδοθεί και ο ρόλος του συγκεκριμένου αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη και αναμένεται να διαταχθεί και ΕΔΕ σε βάρος του και βεβαίως να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σημειώνεται πάντως πως πέρα από τον ρόλο πληροφοριοδότη, δεν είχε άλλον ενεργό ρόλο στο κύκλωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα