Δήμαρχος Σερρών: Έρχονταν σε εμάς να διασκεδάσουν από περιοχές που είχαν περιορισμούς (video)

Έναν από τους λόγους που η κατάσταση στις Σέρρες ξέφυγε από τον έλεγχο ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Αλέξανδρος Χρυσάφης μιλώντας τη Δευτέρα στο OPEN TV. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μία εξάπλωση. Μέσα σε μία εβδομάδα είχαμε έκρηξη κρουσμάτων.

Πριν από 10 ημέρες ήμασταν στην πράσινη κατηγορία. Εμείς ανήκαμε στις πράσινες περιοχές κι έτσι τα μαγαζιά έκλειναν στο κανονικό τους ωράριο, τη στιγμή

που σε διπλανές περιοχές υπήρχαν περιορισμοί.

Ετσι ερχόταν κόσμος από άλλες περιοχές σε εμάς για να διασκεδάσει. Αν δεν υπάρχουν απαγορεύσεις μετακινήσεων ανάμεσα σε περιοχές που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες του υγειονομικού χάρτη, θα έχουμε συχνά τέτοια ζητήματα».

Ο κ. Χρυσάφης επανέλαβε ότι η διασπορά είναι κυρίως στις νεαρές ηλικίες λέγοντας ότι «τα 28-29 έτη είναι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων μας».

Ένα βήμα πριν το lockdown – 13 κρούσματα σε γηροκομείο

Η χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες παρουσία των Νίκου Χαρδαλιά, Παναγιώτη Αρκουμανέα και Απόστολου Τζιτζικώστα αποτέλεσε επιβεβαίωση σε αυτό που φαινόταν εδώ και μέρες. Η κατάσταση με τα κρούσματα στην πόλη δεν πήγαινε καθόλου καλά και εκτιμήθηκε ότι έπρεπε να παρθούν μέτρα ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, το μήνυμα που εστάλη στους πολίτες των Σερρών ήταν σαφές: Τηρείστε τα μέτρα για να αποφύγουμε το lockdown.

Χθες βράδυ, μετά και την ανακοίνωση 49 κρουσμάτων στις Σέρρες, ο δήμος ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα που θα ισχύουν για τουλάχιστον μία εβδομάδα και είναι τα εξής:

Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεωνΑναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγουςΑναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕΑναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ

Οι δράσεις που αποφασίστηκαν

Προμήθεια 8 πυλών ακριβούς μέτρησης θερμοκρασίας, προκειμένου να εγκατασταθούν στις εισόδους του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών χώρωνΠρομήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές και καθηγητές σε πρώτη φάση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευσηΕνεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για κοινωνικές δράσειςΣχεδιασμός πλέγματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το ΔΗΠΕΘΕ, την Κ.Ε.ΔΗ.Σ και τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου ΣερρώνΚαμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίαςΚαθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρώνΕνίσχυση της Αστυνομίας με το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου

Όπως, όμως, πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί το lockdown. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το Επιλογές TV, στο γηροκομείο «Κωστοπούλειος Στέγη», εντοπίστηκαν 13 κρούσματα κορονοϊού που αφορούν εργαζόμενους και ηλικιωμένους. Μάλιστα, επτά ηλικιωμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ.

Πηγή φωτό: serreslife.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα