Δικογραφία για τα επεισόδια με τραυματίες έξω από συμβολαιογραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από τη ΓΑΔΑ διατάσσεται διοικητική διερεύνηση της υπόθεσηςΣτα επεισόδια τραυματίστηκαν 3 πολίτες και 4 αστυνομικοίΈνταση σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη

Από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίζεται δικογραφία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση για τους πλειστηριασμούς σήμερα Τετάρτη έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου 18, στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα από τη ΓΑΔΑ

διατάσσεται διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης διατάχθηκε για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα δύο διαδηλωτές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί.

Παράλληλα διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια και θα κληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί και πολίτες, ενώ έχουν παραληφθεί από το σημείο βίντεο και άλλο υλικό, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν την πρόταση αντί της αντιπροσωπείας να ανέβουν μόνο οι Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο συμβολαιογραφείο έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χημικών.

Δικογραφία σχηματίζει και η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν το μεσημέρι κατά τη διάρκεια κινητοποίησης έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κατά των πλειστηριασμών.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σημειώνει, ότι έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ιδιώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα