Παγίδες μετά τον χωρισμό: Τι να μην κάνεις για να ξεπεράσεις την πρώην

Μπορεί οι εφήμερες ερωτικές περιπέτειες, ένα μπουκάλι αλκοόλ ή οι σοκολάτες να φαντάζουν οι ιδανικότερες λύσεις για να ξεπεράσει κανείς έναν χωρισμό, όμως ο ψυχολόγος Guy Winch, συγγραφέας του βιβλίου «How to Fix a Broken Heart» έχει διαφορετική άποψη καθώς εξηγεί ότι οι επιπτώσεις ενός χωρισμού είναι πιο επώδυνες από όσο συχνά νομίζουμε.

Ο ψυχολόγος αναφέρει στην Independent ότι μετά από έναν χωρισμό, ο εγκέφαλος ενεργοποιεί

τους ίδιους μηχανισμούς με αυτούς που θα ενεργοποιούσε αν είχε ξαφνικά στερηθεί ναρκωτικές ουσίες στις οποίες ο οργανισμός είναι εθισμένος, όπως η κοκαΐνη ή το όπιο.

Για αυτό τον λόγο όχι μόνο επιθυμούμε τον/την πρώην σαν «στερημένοι», αλλά και μας είναι πολύ δύσκολο να τους αποχωριστούμε ή σχεδόν αδύνατον να μην κάνουμε σκέψεις για το πόσο ιδανικοί ήταν.

Για όσους πραγματικά δυσκολεύονται να ξεπεράσουν έναν πρώην, ο Winch προτείνει να σημειώσουν σε ένα χαρτί όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους η σχέση δεν λειτουργούσε, ενώ επισημαίνει ότι ο/η σύντροφος που επέλεξε τον χωρισμό για αρκετό καιρό δεν ένιωθε καλά μέσα στη σχέση.

Ο Winch, επίσης, επισημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες συχνές παγίδες στις οποίες πέφτουμε όταν προσπαθούμε να ξεπεράσουμε κάποιον. Ιδού τι μπορούμε να κάνουμε για να τις αποφύγουμε:

– Μην τους παρακολουθείτε στα social media.

– Αποφύγετε να φαντάζεστε ότι υπάρχει κάποιο μυστήριο που αφορά στον χωρισμό σας και αποδεχθείτε τον λόγο που σας είπε, αρκεί φυσικά να είναι λογικός και δεν βλάπτει την αυτοεκτίμησή σας.

– Φτιάξτε μια λίστα με όλους τους συμβιβασμούς που έπρεπε να κάνετε όσο είσαστε σε σχέση και τους οποίους δεν θέλετε να επαναλάβετε στη συνέχεια.

– Κάντε πράγματα που σας φέρνουν χαρά ακόμα και αν τη δεδομένη στιγμή δεν σας φαίνονται τόσο απολαυστικά. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε σήμα στον εγκέφαλο ότι η ζωή συνεχίζεται.

– Απομακρύνετε φωτογραφίες ή άλλα αντικείμενα που σας θυμίζουν τη σχέση σας.

– Αφεθείτε στη φροντίδα των φίλων σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα